5 eenvoudige tips om gezonder te leven

soep

We willen allemaal gezond zijn en blijven maar helaas, wij mensen houden wel van de ‘easy way’ om alles voor elkaar te krijgen. Helaas zal dat niet altijd lukken om met de makkelijkste weg de dingen voor elkaar te krijgen. Ik zal je niet zeggen dat je met deze 5 tips de beste gezondheid ooit kan krijgen maar het is meer de eerste stap richting een betere gezondheid. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen dus hierbij een aantal tips die je misschien zouden kunnen helpen.

Drinken

Veel mensen drinken ontzettend veel frisdrank, ranja / limonade en thee met suiker.
Je moet er misschien even aan wennen maar er zijn ontzettend veel andere opties die een stuk gezonder zijn en ook nog een stuk goedkoper. Een glas limonade bevat gemiddeld al 5 suikerklontjes! En het is zo slecht voor je gebit en je verdere gezondheid. Lees ook eens suiker is vergif voor je lichaam.

1. Drink meer water

Ja, tip 1 is echt de makkelijkste tip ooit. Helaas zijn er genoeg mensen die ik ken die 1 a 2 glazen water per dag drinken. Probeer wat meer water te drinken zo ongeveer rond de 8 glazen. Dit aantal hangt af van hoeveel je sport en je huidige gewicht / lengte etc. Probeer het in elk geval wat op te bouwen en voldoende vocht binnen te krijgen! Je kunt ook eens fruit infused water maken of als je perse eens zin hebt in iets zoets kiezen voor ranja zonder suiker en schadelijke zoetstoffen zoals aspartaam.
Er is namelijk ook Cool Bear ranja gezoet met Stevia, dit is een verantwoord alternatief voor de gewone ranja, als je eens een glaasje ranja wilt drinken.

2. Stop met melk drinken

Melk is slecht voor elk ;)… Lees eens dit boek; Melk de witte sloper. Erg interessant, een echte eye opener. Heb je huidproblemen? Grote kans dat dit een stuk minder erg wordt als je stopt met het drinken van melk.

3. Vervang je thee met suikerbolletjes door kruidenthee

De merken in de supermarkt bevatten vaak alsnog kleine ‘suikerbolletjes’, kies gewoon voor een lekkere thee. Zelf maak ik vaak de combinatie van zoethout en brandnetel thee en giet dan kokend water in een isoleerkan / thermoskan. Bij een hoge bloeddruk moet je opletten met het drinken van zoethout thee. Kruiden hebben allemaal een eigen werking en daarom zou ik wel eens in de zoveel tijd variëren tussen de kruiden.

4. Maak eens een gezond soepje

We eten veel te weinig groente! Een soepje is een ideale manier om wat extra groente binnen te krijgen, kies wel voor bouillonblokjes zonder schadelijke toevoegingen. Smaakversterkers moet je sowieso vermijden! Met een hoge bloeddruk moet je natuurlijk wel opletten dat je niet teveel zout binnenkrijgt.

5. Vermijd plastic in o.a. drinkflesjes

Plastic kan stoffen lekken in ons eten en drinken en daardoor o.a. de hormonen verstoren. Niet echt gezond dus! Bovendien is plastic ook nog eens slecht voor het milieu. Stap dus over naar BPA vrije flesjes of nog liever naar flesjes van roestvrij staal, ook ideaal voor het sporten en als je er zuinig op bent gaan deze flesjes (bijna) een leven lang mee 😉 Lees ook eens; Plastic; welke soorten zijn het meest schadelijk.

Kort samengevat; qua drinken bevat er al heel veel winst te behalen!
Stop met het drinken van frisdrank, melk, limonade, vruchtensappen en theesoorten waar suikerbolletjes inzitten. Vervang het door een vers gemaakte smoothie, kruidenthee, water of bijvoorbeeld eens een glaasje Cool Bear limonade.
Er zijn zoveel mogelijkheden en het hoeft echt niet altijd 100% gezond, probeer gewoon bewuster te kiezen en zo min mogelijk suikers en schadelijke zoetstoffen zoals aspartaam binnen te krijgen! Je raakt er echt heel snel aan gewend en dit is eigenlijk net zo lekker, bovendien zal je lichaam je dankbaar zijn en als je gezonder gaat leven krijg je weer meer energie en ga je je een stuk beter voelen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Welke tips pas jij al toe in het dagelijks leven?

chanoe

Lees ook;
cbd olie ervaringen
wat is nu eigenlijk gezond eten
gezonder eten in 4 stappen