Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Argan olie voor een zachte en zuivere huid

cosmostar-arganolie

Arganolie
Argan olie schijnt een fantastisch beauty product te zijn wat je kunt gebruiken als huid en haarverzorging, tijd om zelf eens uit te testen dus! Lees hieronder mijn mening over Argan-olie

Wat is Arganolie?

Argan-olie wordt gemaakt van de noten van de Arganboom.
Het is een bijzondere, zeldzame Marokkaanse olie die afgelopen jaren steeds populairder wordt buiten Marokko. Argan-olie wordt ook wel ‘Marokkaans goud’ genoemd, dit vanwege de vele goede eigenschappen van deze olie.
Je hebt twee verschillende soorten; de culinaire Argan-olie en de cosmetische Argan-olie.
Ik wil graag een stukje schrijven over de voordelen van de cosmetische Argan-olie.

Waar kan ik de Argan-olie voor gebruiken?

De Argan-olie kan gebruikt worden op je gezicht en de rest van je lichaam, het helpt erg goed tegen een droge huid. Argan-olie kan ook gebruikt worden voor het verzorgen van het haar, de nagels & de voeten en zelfs als make-up remover.

Wat maakt Argan-olie zo werkzaam?

Argan olie bevat veel vitamine E en antioxidanten die helpen de huid te beschermen tegen veroudering en schadelijke invloeden van buitenaf. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het een groot effect heeft op het bindweefsel en de huid.
De antioxidanten beschermen de huid en zorgen voor cel vernieuwing, wat rimpels helpt te voorkomen, wondjes helpt genezen en helpt de door de zon verbrande huid te herstellen.

Waar kan Argan-olie tegen helpen?

-droge huid
-genezing van wondjes
-rimpels
-acne
-eczeem
-cellulitis
-neurodermitis
-verbrand in de zon (helpt tegen droge huid en vervellen)

Waarom Argan-olie en niet een gewone crème?

Argan-olie is een natuurproduct met veel goede eigenschappen, deze olie kan onze huid van binnenuit voeden en zo dus zacht en soepel houden. De meeste normale crèmes bevatten allerlei schadelijke stoffen, dus ook je dure dagcrème die een rimpelloos leven belooft zal je alleen maar rimpels gaan opleveren. De stoffen die in de meeste crèmes zitten vol chemische stoffen die via de huid in de bloedbaan terechtkomen, gebruik dus liever een natuurproduct zoals Argan-olie dit bevat alleen gezonde & natuurlijke stoffen. Gewone crèmes kunnen niet alleen schadelijk zijn maar drogen uiteindelijk de huid ook uit omdat het de huid afsluit waardoor de poriën verstoppen en de cel vernieuwing wordt belemmerd.

Mijn mening over Arganolie

Toen ik een paar jaar geleden nog niet wist dat veel cosmetica schadelijk is en je huid uitdroogt had ik zelf ook vaak last van een droge huid, op dat moment was ik me net aan het verdiepen in gezond leven en las ik toevallig een artikel over hoe schadelijk cosmetica eigenlijk is waarna ik direct gestopt ben met het dagelijks smeren van crèmes, na ongeveer 2 weken al merkte ik dat mijn huid minder droog werd.
Nu heb ik van nature een vrij droge huid en dan is Arganolie altijd handig om te gebruiken gewoon ’s avonds voor het slapen gaan of na een dagje zonnen bijvoorbeeld. Kies uitsluitend voor biologische Argan-olie omdat het product dan de tijd heeft gehad om te groeien en daarom meer gezonde stoffen bevat, een ander voordeel is dat biologische producten geen schadelijke pesticiden bevatten, ik heb mijn Argan-olie via www.123superfoods.nl, deze Argan-olie is biologisch en bevat een handig pipetje voor de dosering, het is lang houdbaar en met een paar drupjes per dag kom je al een heel eind.

TIP: Biologische pure Argan-olie is helaas bijna in geen een winkel verkrijgbaar dus voor een goede kwaliteit is bestellen online wel aan te raden

Mijn andere artikel over natuurlijke cosmetica

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe