Tags

, , , , , , , , , ,

Arganolie ervaringen

cosmostar-arganolie

Gewone cosmetica is schadelijk

Teveel mensen gebruiken helaas nog schadelijke cosmetica, ik ben hier zelf een hele tijd geleden al mee gestopt en ben toen overgestapt op Arganolie.

Arganolie puur en biologisch gecertificeerd

Deze Arganolie is biologisch gecertificeerd en heeft dus een hoge kwaliteit.
Niet alle arganolie heeft dezelfde kwaliteit helaas, mijn ervaringen met de Tuinen Arganolie is niet zo goed. Ik zal je het verschil in kwaliteit uitleggen, de Tuinen zet op het etiket 100% puur maar dat zegt helemaal niks. De Arganolie is namelijk niet biologisch en kan dus schadelijke stoffen bevatten, het is ook niet koudgeperst waardoor de werkzame stoffen eruit zijn verdwenen door het verhitten.
Bovendien zitten de meeste soorten Arganolie in plastic flesjes, plastic lekt helaas schadelijke stoffen en dit wil je niet op je gezicht, lijf op welk stukje huid dan ook smeren. Lees bijvoorbeeld eens plastic; welke soorten zijn het meest schadelijk?
Plastic lekt voornamelijk stoffen als er een vet / olie in zit of als plastic verhit wordt, koop dus altijd je Arganolie in glazen flesjes en biologisch gecertificeerd.
Ook erg fijn, goede kwaliteit arganolie ruikt veel minder sterk en heeft een veel lekkerder / neutraler geurtje dan slechte kwaliteit arganolie. De slechte kwaliteit arganolie heeft vaak een sterkere, niet fijne geur.

Bestel je arganolie via de link; http://www.123superfoods.nl/verzorgingsproducten/arganolie.html

Oke, volgens mij heb ik mijn punt wel duidelijk gemaakt 😉 Terug naar de Arganolie. Arganolie is geschikt voor een droge huid en rijk aan antioxidanten die onze huid beschermen. Het is rijk aan vitamine E en kan dus beschermen tegen huidveroudering. Deze olie kan je gebruiken voor het lichaam, gezicht en haar.
De puntjes van je haar zullen er ook baat bij hebben kan ik je vertellen 😉

Deze Arganolie zit in een glazen flesje met een pipetje wat handig is met het doseren.
Deze arganolie is koudgeperst, dat is belangrijk want bij verhitting gaan onverzadigde vetzuren oxideren, daarom moet je altijd koudgeperste oliën gebruiken.
Je hebt maar weinig nodig en het trekt snel in de huid, vaak gebruik ik het alleen ’s ochtends omdat mijn huid droog aanvoelt, met een paar druppels per dag doe je dus erg lang met een flesje en is het in verhouding veel goedkoper dan crèmes.
Vroeger had ik altijd een droge huid omdat ik crèmes vol chemicaliën gebruikte, gelukkig kwam ik er achter dat er veel alternatieven zijn zoals arganolie en andere pure verzorgingsproducten zoals crèmes of bepaalde oliën.

Wil je ook zo’n flesje Arganolie bestellen, bestel het dan online via deze link.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Gebruik jij al natuurlijke cosmetica of huidolie? Zo ja, wat voor natuurlijke huidverzorging gebruik je en hoe bevalt dit?

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Magnesiumtekort symptomen
Magnesium badvlokken