Tags
bananenbrood, bananencake, dessert, gezond, gezonde bananencake, gezonde cake, lekker recept bananencake, nagerecht, nagerechten, suikervrije bananencake, suikervrije cake
Bananencake
Bananencake
Ingrediënten
4 flinke eetlepels kokosmeel
3 eieren
3 bananen
5 dadels (ongezoet!)
0,5-1 blikje kokosmelk (200-400ml, zonder suiker en E-nummers)
walnoten
kokosbloesemsuiker (naar smaak)
vanillepoeder, kaneel en koek & speculaas kruiden (naar smaak)
1,5 theelepel baking soda
snufje keltisch zeezout
kokosolie/kokosvet (om de ovenschaal in te vetten)
verder heb je aluminiumfolie, een ovenschaal, beslagkommen en een keukenmachine of staafmixer nodig
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Pureer de kokosmeel en kokosmelk glad in een keukenmachine of doe het in een kom en pureer het met de staafmixer tot een glad beslag.
3. Doe de eieren, dadels en bananen in een andere kom en gebruik de staafmixer om het te pureren.
4. Alles door elkaar doen tot er een smeuïg beslag ontstaat (is het beslag te dik dan kan je nog wat kokosmelk toevoegen, in totaal niet meer gebruiken dan 1 blikje kokosmelk van 400ml).
5. Voeg de kokosbloesemsuiker, snufje keltisch zeezout, vanillepoeder, kaneel en de koek en speculaaskruiden toe.
6. Vet de ovenschaal in met kokosvet en voeg het beslag toe
7. Strooi als laatste de gesneden walnoten er overheen
8. Zet de ovenschaal in de oven en na 20/30 minuten even kijken of de cake al donker genoeg is, dan kan je er aluminiumfolie over doen zodat het wel gaarder wordt maar niet te donker.
9. Na 45 minuten is de cake ongeveer klaar, eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Wat is jouw favoriete gezonde cake?