Tags

, , , , , , , ,

Better Events – samenvatting van de dag / ervaring

better-events-ervaringen

Better Events

Gisteren was het eindelijk zo ver! Samen met Cherelle van kickstartyourhealth ging ik naar Better Events in de RAI in Amsterdam, voor mij een behoorlijk eind rijden maar je moet er wat voor over hebben he ;).. En heel leuk, wij hadden PERS kaartjes gekregen!

Dit Event heeft alles op het gebied van gezondheid / voeding / healthy lifestyle en is dus totaal niet te vergelijken met andere beurzen of events waarbij vaak nog veel ongezonde producten te vinden zijn. Het was echt heel leuk en je kon er vanalles vinden zoals suikervrij ijs, slowjuicers van Versapers en Kuvings, gezonde babyvoeding en doekjes, Amanprana en Royal Green. Verder werden er heel veel lezingen gegeven door Richard de Leth, Juglen Zwaan, Jesse van der Velde, Ralph Moorman en nog een aantal anderen. Zelf ben ik bij de lezing van Richard de Leth, Jesse van der Velde en Paul Musarella geweest. Veel informatie wist ik al wel maar ook weer een aantal interessante nieuwe dingen geleerd.

better-events

Richard de Leth heeft het onder andere erover gehad dat we van nature een voorkeur hebben voor lui zijn en daarom is het in de huidige maatschappij moeilijk om slank en gezond te blijven, we worden immers overal doodgegooid met fastfood en steeds meer mensen leiden een zittend leven. Ook heeft hij het er over gehad dat 85 a 90% van ons gedrag instinctief is en dus NIET een BEWUSTE keuze.

Jesse van der Velde heeft het onder andere gehad over een tekort aan jodium, wat ongeveer bij 5 miljoen Nederlanders voorkomt. Dat je beter soms de dingen kunt loslaten in plaats van perfectionistisch en obsessief altijd met eten bezig te zijn.
De stress die je hebt van het perfectionisme is vaak nog erger dan dat je die 10 a 20% van de tijd eens een keer iets eet wat minder gezond is. Stress is namelijk erg schadelijk voor je lichaam en bijna iedereen komt aan van stress, dat willen we natuurlijk niet! 😉

Paul Musarella; misschien voor sommigen iets minder bekend maar hij heeft een heel mooi boek geschreven; Eeuwige Jeugd. Hij vertelde veel over de schildklier en hormonen en had ook een vragenlijstje waaraan je kon zien of de kans groot is dat je zelf een trage schildklier hebt. 40% van de Amerikanen zouden lijden aan een te trage schildklier, helaas komt het vaak niet uit de testen bij de dokter omdat die vaak alleen de TSH waarde meet, terwijl er nog veel meer waarden zijn die je zou moeten meten.
De schildklier is erg belangrijk en die heeft sowieso ook jodium nodig, als je last hebt van een trage schildklier kan je ook angstige en depressieve gevoelens daardoor krijgen.

Al met al was het echt een super leuke dag! Toch was het iets minder groot dan dat ik had verwacht, het zou wel erg leuk zijn als het volgend jaar allemaal nog veel groter en uitgebreider is!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete event op het gebied van gezondheid?

chanoe

Lees ook eens;
Lady Comp ervaringen
Vitaminesupplementen nuttig?
Zechsal magnesiumolie ervaringen
Magnesiumtekort symptomen