Tags

, , , , , , , , ,

Blauwe bessen smoothie recept

blauwe-bessen-smoothie-recept

Blauwe bessen smoothie recept

Hmm deze smoothie is echt te lekker en ook nog eens gezond want blauwe bessen zitten vol met antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen ‘vrije radicalen’ (schadelijke invloeden van buitenaf of schadelijke bijproducten van onze stofwisseling). Ook bevatten blauwe bessen veel vitamine C en E. Het schijnt zelfs dat door de hoge antioxidanten in dit besje je er door kunt afvallen. Iedereen dus aan de blauwe bessen vanaf nu! Ik gebruik zelf blauwe bessen die uit het vriesvak komen, deze zorgen voor een mooie dikke smoothie en het is heerlijk koud. Natuurlijk is vers wel beter maar ik heb een aantal zakken biologische blauwe bessen gekocht toen ze in de aanbieding waren, zo heb je altijd wat biologisch fruit in huis.

Ingrediënten
Blauwe bessen 300 gram (bevroren voor een dikkere en koudere smoothie)
Havermelk 1 liter (zonder toegevoegde suikers en E-nummers, let op ALPRO SOYA is vaak met suiker! Bij de Ekoplaza is o.a. van het merk Lima te koop)
Maqui poeder 2 eetlepels
Chlorella poeder 1 eetlepel
Avocado’s 2 stuks
Bananen 3 stuks
Citroenen 3 stuks – alleen het sap 😉
Kokosbloesemsuiker 4 eetlepels

Alles in een kan doen en dan de staafmixer er door! En geniet van je heerlijke verse smoothie!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete gezonde smoothie?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
cranberry cacao nibs smoothie
groene banaan kiwi smoothie met kaneel
smoothie met kokoswater
zelf gezonde ijsthee maken