Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Chia pudding recept

chia-pudding-recept

Chia pudding recept

Deze Chia pudding is het perfecte ontbijt – of toetje 😉 – want je kunt het de avond ervoor al klaar maken en het kost je maar een paar minuten tijd om het voor te bereiden. Veel mensen hebben er moeite mee om een gezond ontbijt te vinden en vaak ontbijten de meeste mensen dan ook gewoon met brood. Brood probeer ik zoveel mogelijk te vermijden omdat gluten en tarwe niet gezond zijn. Je kunt er hier meer over lezen; Gluten en tarwe een gevaar voor de gezondheid & waarom geen tarwe?

Chia zaden geven energie en bevatten veel omega 3 en ook B vitamines (B1 en B3), ijzer, calcium, magnesium, zink, koper & selenium. Eigenlijk zou je de chia zaden moeten malen (met een vijzel of elektrische koffiemaler) en daarna moeten weken zodat de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vooral de mensen die gemalen chia zaad hadden genomen, een verhoging hadden qua ALA en EPA vetten. Voldoende van deze onverzadigde vetzuren is belangrijk voor het goed functioneren van o.a. de hersenen.

Vul een theeglas voor de helft met rijstmelk en doe er 2 eetlepels chia zaad bij.
Zet het glas in de koelkast en de volgende dag heb je een heerlijk ontbijt, voeg naar smaak nog wel wat kokosbloesemsuiker (of dadels) toe zodat de chia pudding wat zoeter is.

Je kunt natuurlijk ook andere plantaardige melk gebruiken zoals amandelmelk, lees wel altijd goed het etiket. Meestal gebruik ik Provamel of Lima, maar zelf
plantaardige melk maken is natuurlijk nog lekkerder, verser en gezonder!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete gezonde toetje?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
chocoballen met kokos
silken tofu chocolade vla
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien