Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Chocoballen met kokos

chocoballen-met-kokos

Chocoballen met kokos ♥

I love chocolate, echt waar chocolade is een verslaving voor mij.. Als er een ding is waar je me wakker voor zou mogen maken dan is het wel chocolade.
Helaas is de chocolade uit de supermarkt niet echt gezond en kan je het eigenlijk beter zelf maken. Dit is geen chocolade reep maar chocoladeballetjes, ze zijn echt heerlijk en het is erg vullend! Deze chocoballen met kokos zijn lekker en gezond en zeeeeeeeer verslavend! Pas dus op ;), voor je het weet heb je in je eentje alle chocoballetjes opgegeten in een avond….
Voor deze lekkere chocoballen met kokos heb je niet veel ingrediënten nodig, je moet alleen wel even de dadels van te voren laten weken in een laagje water en ze daarna in de foodprocessor malen. De dadels moeten wel even weken, ik weet niet hoe lang ze minimaal moeten weken maar zelf heb ik ze de avond van te voren in een kommetje gedaan met een laagje water. Nadat de dadels de hele nacht in water hebben gestaan zijn ze wat zachter en kan je ze in een foodprocessor malen. De dadels met water gemixt in de foodprocessor noem ik voor het gemak maar even dadelstroop, het is alleen niet heel erg dik en stroperig.

Ingrediënten; Chocoballen met kokos

10 eetlepels kokosrasp
7 eetlepels zelfgemaakte dadelstroop
4 eetlepels cacao

Chocoballen met kokos – Bereiding

Maak eerst de dadelstroop door de dadels een tijdje te weken en te mixen in een foodprocessor of keukenmachine. Mix daarna alle ingrediënten in een keukenmachine of foodprocessor en maak dan je eigen chocoballen met kokos. Je kunt ze dus maken door er een balletje van te rollen, ze zijn niet heel stevig maar als je ze een tijdje in de koelkast zet worden ze harder!
Ze blijven alsnog wel een stuk zachter dan cacao dadel balletjes en munt dadel balletjes. Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jullie favoriete recept met dadels??

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
smoothie bowl maken
smoothie met kokoswater
maqui smoothie
cranberry blueberry smoothie