Gezonde proteine pannenkoeken (vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers)

foto

Deze heerlijke vegan proteïne pannenkoekjes zijn ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje!
Ik vind zelf dat pannenkoekjes meestal niet zo vullend zijn en dat ligt er vaak aan dat ik kies voor een fruitbeleg (banaan of rood fruit), dit heeft dan denk ik te maken met dat het een koolhydraatmaaltijd is en dat dit meer invloed op de bloedsuikerspiegel heeft. Veel mensen hebben hier geen last van maar als je last hebt van hypoglycaemie is het misschien handiger om wat extra vetten (kokosolie of bijv. biologische, onverhitte ongezouten noten), eiwitten of psylliumvezels toe te voegen.
Bij deze pannenkoekjes heb ik er voor gekozen om wat sunwarrior blend vanille proteïne toe te voegen. Aangezien er ook veel recepten zijn waarin courgette of rode bieten worden verwerkt in pannenkoekjes heb ik ook een beetje bietensap toegevoegd aan dit recept, als je eenmaal vaker pannenkoeken hebt gebakken dan weet je wel ongeveer wanneer het beslag dik genoeg is. Is het beslag te dik dan kan je altijd wat water, plantaardige melk of bijv. bietensap toevoegen. Is het beslag te dun?
Voeg dan een bindmiddel (plantaardige bindmiddelen die ik gebruik zijn vaak havermout, psylliumvezels of bijv. lijnzaad) toe en laat het even staan of voeg nog wat extra meel toe!

Ingrediënten; Gezonde proteine pannenkoeken (vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers)
100 gram boekweitmeel
200ml glutenvrije havermelk
2 eetlepels sunwarrior vanille proteïne poeder
2 eetlepels ahornsiroop
1 banaan
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels zelfgemalen lijnzaad (lijnzaad zelf malen kan met o.a. een Nutri Bullet of Magic Bullet, ik gebruik de Magic Bullet)
snufje kaneel
snufje vanillepoeder
snufje keltisch zeezout

*kokosolie voor het bakken van de pannenkoeken
*beleg naar keuze; mogelijkheden zijn banaan, gezonde pindakaas (zonder toevoegingen), notenpasta’s etc. (lees altijd het etiket!)

Lijnzaad kan je beter heel kopen en dan zelf malen ivm oxideren. Gebroken lijnzaad is gevoelig voor oxidatie / oxideren (is een reactie met zuurstof, uitgebreidere uitleg vind je op het internet) hierbij ontstaan vrije radicalen die schadelijk zijn voor het lichaam en dit moet weer onschadelijk gemaakt worden door voldoende antioxidanten.

Recept / Bereiding; Gezonde proteine pannenkoeken
1. Mix alle ingrediënten door elkaar
2. Verwarm wat kokosolie in de pan
3. Giet een beetje beslag in de pan
4. Bak de pannenkoekjes en draai ze om (lukt het beste met 2 spatels)