Gezonde vervanger voor pasta

gezonde-pasta-vervanger

Eet jij nog graag pasta? Wat als ik je nu vertel dat zelfs volkoren pasta niet gezond is? Pasta’s worden gemaakt van tarwe en daar heb ik al meerdere artikelen over geschreven zoals gluten en tarwe een gevaar voor de gezondheid en waarom geen tarwe ?. Tarwe is helaas niet gezond en ook gluten kunnen vaak veel klachten veroorzaken! Brood en pasta’s moeten dus (zoveel mogelijk) vermeden worden, een extra reden daarvoor is ook nog dat het snelle koolhydraten bevat wat niet goed is voor ons. Er zijn gelukkig voldoende alternatieven voor de normale pasta die gemaakt is van tarwe. Vervang daarom je gewone pasta vanaf nu door een pasta gemaakt van boekweit of rijst en geniet gezond en bewust!

Ideale vervangers voor pasta
– Lima Soba noodles van boekweit
– Bruine rijst noodles
– Zwarte rijst noodles
– Kelp noodles (caloriearm)

Ik eet zelf dus eigenlijk nooit tarwe en daarom ook bijna geen brood. Ik krijg elke week veel mails over hoe je pasta en brood kunt vervangen dus vandaar mijn eerste artikel over pasta vervangers. Ik vervang mijn pasta vaak door een van de bovenstaande vervangers, ook eet ik vaak zilvervlies rijst of bijvoorbeeld quinoa.
Een van mijn favoriete recepten is heel simpel maar echt heerlijk; vegan sushi of als ik een drukke dag heb maak ik binnen 10 minuten een simpele, maar gezonde witlofsalade. Volgende keer zal ik een artikel schrijven over vervangers voor brood, er zijn namelijk voldoende gezonde vervangers zoals gezonde crackers, maar je moet soms ook creatief zijn en eens wat lekkers bakken zoals een gezonde pannenkoek van boekweitmeel met suikervrije jam, havermout ontbijtmuffins of maak eens vaker een gezonde salade of een heerlijke verse en romige avocadosoep.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Kelp poeder – Jodium
Magnesiumtekort oorzaak
CBD olie werking