Tags

,

Gezonde warme chocolademelk met gevulde dadels

chocolademelk-met-dadels-met-amandelen

Lekker genieten met warme chocolademelk en gevulde dadels

Het wordt buiten steeds herfstiger en het wordt langzamerhand weer de tijd van warme chocolademelk, speculaas en amandelspijs. Veel mensen hebben bij die smaken een associatie met gezellig warm binnenzitten als het buiten koud is. Wist je dat je heel eenvoudig een lekkere vegan warme chocolademelk kunt maken die echt een stuk gezonder is dan de gewone? En als je deze eenmaal hebt geproefd met zijn pure smaken, dan wil je nooit meer terug naar de chemische zoete smaak van de variant in de supermarkt!

Een lekker zoet snackje dat perfect smaakt bij de chocolademelk is al net zo makkelijk gemaakt! Gevulde medjool dadels met amandelen zijn heerlijk zoet door de caramelsmaak van de dadels en doen door de amandelen een beetje denken aan gevulde speculaas. Creëer een fijn momentje voor jezelf en geniet!

gezonde-chocolademelk-maple-syrup

Recept voor warme chocolademelk en dadels met amandel (vegan, zonder toegevoegde suiker) (heb je coeliakie? Lees dan even het etiket van de plantaardige melk om te checken of het glutenvrij is)

Voor de warme chocolademelk heb je nodig:
– een mok havermelk, rijstmelk of amandelmelk (let op dat er geen toegevoegde suiker in zit)
– een dessertlepel raw cacaopoeder
– een dessertlepel maple syrup

En voor de dadels:
– 3 medjool dadels
– 6 ongezouten, ongeroosterde amandelen (of drie dessertlepels amandelpasta)

googleadvertenties

Vul eerst de dadels. Snij de dadels daarvoor voorzichtig in en verwijder de pit. Plaats twee amandelen in de dadel. In plaats van de hele amandelen kun je er ook voor kiezen om de dadels te vullen met een dessertlepel amandelpasta (dat lijkt op pindakaas, maar dan is het gemaakt van amandelen). Een combinatie van een beetje amandelpasta en een hele amandel kan natuurlijk ook!

dadels-amandelen

Maak daarna de chocolademelk. Meet de melk af in de mok waar je uit wil drinken en giet het daarna in een steelpannetje. Doe er een dessertlepel raw cacaopoeder en een dessertlepel maple syrup bij. Verwarm de chocolademelk al roerend (met een garde gaat dat het best). Als het goed warm is (maar zorg ervoor dat het niet aan de kook raakt) is de chocolademelk klaar.

Wil je meer van mijn recepten maken? Kijk dan eens op www.hetgrotegroenegeluk.nl

Wil je op de hoogte blijven van divinevitalityy? Volg divinevitalityy dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van www.divinevitalityy.nl.