Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gezonder eten in 4 stappen

better-events

We houden niet van veranderen en de meeste patronen zijn moeilijk te doorbreken.
Dit komt omdat onze hersenen gedrag automatiseren zodat we er verder niet over na hoeven te denken. Toch kan je zonder je hele eetpatroon om te gooien al iets gezonder worden met deze tips.
Je kunt namelijk ook gewoon producten toevoegen of kleine dingen veranderen aan je dagelijkse voeding zodat je extra voedingsstoffen binnenkrijgt en gezonder wordt.

gezonder-in-4-stappen

1. Avocado

Avocado mag dan wel calorierijk zijn, dat maakt even niet zo veel uit!
De calorieën komen namelijk vooral van hele gezonde vetten die de avocado bevat. Ook bevat de avocado kalium en een aantal B vitamines. De avocado is goed voor je huid en ogen en is erg vullend, je zult dus niet gauw weer honger krijgen na het eten van een avocado.

2. Water

Drink veel water en het liefste gefilterd water aangezien leidingwater wel schadelijke stoffen bevat. Je kunt bijvoorbeeld altijd een flesje meenemen, je hebt glazen flesjes of een Bobble flesje waar een filter in zit.

3. Beter kauwen

Dit kan ook helpen om af te vallen, doordat je beter kauwt hoeft er minder verteerd te worden omdat het al is ‘voorverteerd’, dit is erg belangrijk voor je spijsvertering.
Ook doe je langer over het eten waardoor je eerder vol zit omdat je hersenen pas na 15-20 minuten een signaal krijgen dat je geen honger meer hebt. Lees bijvoorbeeld dit onderzoek waaruit blijkt dat als je 1,5x of 2x zoveel kauwt dat je 9,5% 14,8% minder eet. Kauw je dus 2x zoveel dan scheelt dat op een dag van 2000kc bijna 300kc!
In minder dan een maand zou je dus in principe 1 kilo kunnen afvallen, alleen door beter te kauwen! Eet dan dus wel tot je geen honger meer hebt en ga niet je hele bord leeg eten als je al eerder geen behoefte maar aan eten hebt.

havermout

4. Gezond ontbijten

Begin je dag direct goed door gezond te ontbijten, hiermee leg je de basis voor de hele dag. Begin je met een chocoladecroissantje of iets anders vol met suiker dan is het een kwestie van tijd voordat de behoefte aan meer suiker op komt zetten.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw beste tip om gezonder te eten?

chanoe

Lees ook;
afvallen tips
5 goedkope tips voor een betere gezondheid
Mind – hoe bereik ik mijn doel?
Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier