Tags

, , , , , ,

Goedkoop biologisch eten

Bij biologisch eten denkt iedereen gelijk dat het veel duurder is dan gewoon eten, gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. Biologisch eten is een stuk gezonder en natuurlijker voor het milieu en voor je lichaam, dat betekend dus ook dat je beter een biologische appel kan nemen dan twee bespoten appels, bespoten fruit en groente is schadelijk voor de gezondheid. Hieronder een aantal tips zodat biologisch eten betaalbaar blijft.

images

1. Koop vaker seizoens- groente & fruit, dit is vaak in de aanbieding en zo eet je erg gevarieerd, bovendien is het niet veel duurder dan niet biologische groente en fruit die niet in de aanbieding is.
2. Eet eens wat meer peulvruchten in plaats van vlees en vis, het is goedkoper, lekker en erg vullend
3. Restjes en dingen die je niet op krijgt kan je invriezen, fruit en groente kan je in stukjes snijden, invriezen en gebruiken voor in smoothies
4. Koop zo weinig mogelijk kant en klaar, maak bijvoorbeeld zelf havermoutpap met amandelmelk en havermout of maak je eigen notenmix in plaats van kant en klare muesli
5. Eet zoveel mogelijk basic gezonde dingen zoals groente, fruit, noten en gezonde vetten en koop niet teveel snacks zoals bio chips en bio koekjes
6. Maak eens wat vaker soep, het enige wat je nodig hebt is peulvruchten, lekkere groente en keltisch zeezout en dan kan je voor €3,00 al warm eten!
7. Ga naar de biologische markt vlak voor sluitingstijd en onderhandel over de prijs
8. Bak oud brood even in een pan, zo heb je lekker geroosterd brood
9. Snijd zelf je groente, deze is goedkoper dan de voorgesneden varianten en gaat vaak ook langer mee

landbouwgif

In een aflevering van Kassa over bespoten groente & fruit uit 2008 blijkt dat 67% van de groente & fruit uit de supermarkt vervuild is met landbouwgif. Zie filmpje.

In deze link nog een stukje over de supermarkten die het schoonste en het meest vervuilde groente en fruit verkopen

Wil je meer weten over bespoten groente & fruit? En welke groente en fruit het meest en minste bespoten worden? Klik dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Heb jij nog tips om goedkoop biologisch te eten?

chanoe

Lees ook eens;
Gluten en tarwe; een gevaar voor de gezondheid
Fytinezuur in noten en zaden