Dit gerecht is lekker en gezond, het bevat ook weinig koolhydraten waardoor het voor veel verschillende diëten zoals low carb / koolhydraatarm ook geschikt is, zeker als je de ananas weg zou laten uit het gerecht! Het gerecht lijkt wel op ratatouille maar dat bevat volgens het ‘klassieke’ recept aubergine. Dit recept is in principe vrij snel te bereiden, het meeste werk zit in het snijden van de ingrediënten! Het is erg vullend en doordat het vrij weinig koolhydraten bevat (als je het vergelijkt met bijv. pasta of een gerecht met aardappel of veel rijst) heb je ook lang een vol / voldaan gevoel na de maaltijd.

Ingrediënten voor ongeveer 6 personen
1 Passata 500ml
halve beker Alpro Oat / haver ‘yoghurt’
Scheutje rijstmelk
2 courgettes
1 ui
4 tenen knoflook
2 portobello
100gr shiitake
150gr oesterzwam
halve pot biologische mais
halve pot kidneybonen
basilicum vers of gedroogd
peterselie vers of gedroogd

komijn
ananas (hoeveelheid naar smaak, ik gebruikte 2 x 227 gram schijfjes op sap)
1 avocado
kokosolie om in te bakken

De courgette, oesterzwam, shiitake, portobello, knoflook en ui kan je bakken in kokosolie zodra je alles hebt gesneden, als het gaar is dan kan je de passata erdoor doen en de haver yoghurt en rijstmelk, dat roer je goed door elkaar en daarna kan je de kidneybonen en mais erdoor doen!
Avocado en de ananas doe je als laatste bij het eten zodra je het eten opgeschept hebt op je bord 🙂 als je de basilicum en peterselie als gedroogde kruiden doet dan kan je het al eerder door de pan met eten doen 😉
Mijn voorkeur gaat uit naar verse kruiden maar ik gebruik in veel maaltijden ook gedroogde kruiden zoals peterselie, basilicum en oregano, zeker door bijvoorbeeld soep!

chanoe