Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Havermout superfood ontbijt

havermout-superfood-ontbijt

Havermout superfood ontbijt – Maak je eigen havermout ‘bowl’

Misschien heb je mijn vorige ontbijtje de smoothie bowl al gemaakt en vond je dat heerlijk. Nu heb ik weer een ander ontbijtje het is eigenlijk een havermout bowl, bijna hetzelfde als de smoothiebowl alleen dan is het eigenlijk havermout met superfoods er door. Het voordeel van het havermout superfood ontbijt is dat dit een warm ontbijtje is, perfect voor mensen met bijnieruitputting of die van zichzelf nogal kouwelijk zijn.
Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd om alleen maar koude producten te eten, dus veel rauwe groente en fruit. Lees bijvoorbeeld eens Raw.. Gezond of toch niet zo gezond als gedacht?

Ik ben echt dol op havermout pap en eet dat bijna elke ochtend als ontbijt.
In het begin at ik het met vrij veel kokosbloesemsuiker maar nu probeer ik het te zoeten met dadels, moerbeien of vers fruit. Een havermout superfood ontbijt wou ik al tijden maken maar het kwam er telkens maar niet van, gelukkig heb ik het vanochtend eindelijk gemaakt. Ik heb zelf een voorkeur voor iets dunnere havermout maar deze is toch nog vrij dik geworden. Wil je het wel wat dunner hebben dan kan je altijd wat extra rijstmelk toevoegen, de kans bestaat alleen dat de banaan en de rest van de superfoods naar de bodem van je kommetje zakken. Dat is natuurlijk niet erg voor tijdens het eten, maar wel als je net als mij een mooie foto van je ontbijtje wilt maken 🙂 Je kunt trouwens ook je eigen notenmix maken en dat ’s ochtends over je havermout heen doen. Dit recept is goed voor 2 personen maar zelf vind ik dit ontbijt bijna net iets teveel. Het is maar net hoeveel je normaal gesproken ontbijt, maar het is echt erg vullend!

TIP; Maak je havermout niet in de magnetron! De magnetron is schadelijk voor de gezondheid.
PS; Granen, noten en zaden bevatten fytinezuur. Als jij de hele dag alleen maar brood en andere granen, noten en zaden eet dan kan je beter voortaan je noten en zaden weken. Lees er hier meer over; fytinezuur in noten en zaden.

havermout-superfood-ontbijt-recept

Havermout superfood ontbijt voor 2 personen

400ml rijstmelk (Provamel of Lima)
12 eetlepels havermout
1 banaan
2 aardbeien
2 eetlepels muesli (LIMA, Ekoplaza)
2 eetlepels kokosrasp
2 theelepels moerbeien
4 walnoten

Bereiding; Havermout superfood ontbijt

Zet een pannetje op het gasstel met de 400ml rijstmelk er in en de havermout, warm het nu langzaam op tot het warm genoeg is.
Snijd de aardbeien en banaan ondertussen in stukjes.
Als de havermout klaar is en in het kommetje is ingeschonken voeg je als eerste de muesli toe. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe.
Eet smakelijk! *Je kunt ook havermelk, amandelmelk of kokosmelk gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt. Lees wel altijd even het etiket of het geen onnodige toevoegingen bevat.

Wil je meer inspiratie voor koken en bakken met havermout? Lees dan eens Havermoutje.

havermoutje-boek

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete havermout ontbijt recept?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
smoothie bowl maken
smoothie met kokoswater
maqui smoothie
cranberry blueberry smoothie