Voor de mensen die aan het detoxen zijn of de spijsvertering wat rust willen geven is het ideaal om een slowjuicer te gebruiken voor sapjes. Naast sapjes is een slowjuicer ook ideaal om soep mee te maken en ik deel vandaag mijn favoriete recept met jullie! Het is eigenlijk heel simpel maar toch erg lekker! Sterker nog, het is een van mijn favoriete soep recepten! Erg verslavend dus! Gelukkig is het gewoon vers en bevat het geen smaakversterkers of andere rare ingrediënten dus je kunt hier met een gerust hart van genieten. Tomaat behoort wel tot de nachtschade familie en het kan zijn dat je hier gevoelig op reageert! Zeker voor mensen die veel klachten hebben is het de moeite waard om erg streng op je voeding te letten en eens te proberen om de volgende ingrediënten weg te laten: geraffineerde suikers (koolhydraten in grote hoeveelheden), gluten, lactose en nachtschades, kook verder alles vers zodat je geen kunstmatige zoetstoffen / kleurstoffen etc. binnenkrijgt.

Ingrediënten
30 tomaten
basilicum (zo’n plant, durf niet te zeggen hoeveel gram dat is)
2 uien
2 teentjes knoflook
gedroogde basilicum
gedroogde peterselie
gedroogde oregano

himalaya zout

Was en snijd de tomaten, pel de ui en de knoflook en doe alles dan door de slowjuicer. De basilicum blaadjes kan je ook zo door de slowjuicer doen, je hoeft de soep dan alleen nog maar op te warmen en wat gedroogde kruiden er door te doen! Naar smaak nog chilipoeder en himalaya zout toevoegen.
Eet smakelijk!