Tags

, , , , , , , , , , , , ,

IJsthee maken zonder suiker

ijsthee-maken-zonder-suiker

IJsthee maken zonder suiker

Limonade en ijsthee zijn erg populaire zomerdrankjes, gelukkig zijn er ook gezonde vervangers zoals je kunt zien in mijn recept; zelf gezonde ijsthee maken.
In dit recept gebruik ik wel een beetje kokosbloesemsuiker omdat het de ijsthee wat zoeter maakt en deze natuurlijke suiker bevat in elk geval nog voedingsstoffen. Hier vind je nog meer informatie over kokosbloesemsuiker; suiker vervangen door kokosbloesemsuiker. Ook limonade is erg populair maar zit helaas ook bomvol suikers en anders wel vol zoetstoffen, probeer eens fruit infused water te maken.

Wil je meer weten? hier vind je nog meer informatie:
suikervervangers slecht?
gezonde zoetmiddelen

Heb je moeite met water drinken? Lees dan eens tips om meer water te drinken en maak bijvoorbeeld eens wat vaker dit heerlijke recept voor ijsthee.
Het is eigenlijk een soort Ice Tea Green alleen dan minder zoet omdat er geen suiker in zit. Deze ijsthee is erg gezond en je hebt alleen water, zakjes biologische groene thee en (biologische) citroen (sap) nodig.

groene-ijsthee-maken

Groene thee is erg gezond en bevat veel antioxidanten. De ijsthee is ‘cold brew’ oftewel koud ‘getrokken’, je hoeft dus niet eerst het water te koken.
Je doet gewoon koud water in een soort ‘mason jar’ of een andere drinkbeker of limonadetap (geen plastic, alleen glas gebruiken). Voeg het sap van een halve citroen toe en tussen de 2 en 4 zakjes biologische groene thee. Ik gebruik meestal ongeveer 4 theezakjes maar vul het vaak bij met water, de smaak blijft dan heerlijk en je hoeft niet continu nieuwe theezakjes te pakken. Zelfs het citroensap hoeft niet continu aangevuld te worden want het sap en de stukjes citroen blijven wel op de bodem van je glas liggen. Citroen is trouwens ook erg gezond en bevat o.a. vitamine C.

Geniet van je heerlijke gezonde groene ijsthee en zorg ervoor dat je voldoende drinkt met deze warme dagen, deze groene ijsthee is in elk geval een van mijn favorieten.
Simpel om te maken, lekker, gezond en helemaal suikervrij!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Maak ook eens een van deze recepten;
Cranberry Cacao Nibs smoothie
Zomerse witlofsalade
Smoothie bowl