Tags

, , , , ,

Interview met Julia Kang! + boek Natuurlijk en Gezond (op)voeden nu voor € 10,- ipv € 22,50

23717_276062345854492_702756466_n

Interview met Julia Kang

Julia Kang is geboren in Seoul, Zuid-Korea en op 6-jarige leeftijd geadopteerd door Nederlandse ouders. Tijdens haar studie Koreaans kwam ze erachter dat haar ware passie en talent lag in het schrijven en haar interesses in gezondheid, voeding en duurzaamheid. Nadat ze enkele jaren voor Koreaanse bedrijven had gewerkt deed ze onderzoek naar gifstoffen in de samenleving. Ze ging zich hierdoor ook verdiepen in de natuurlijke voedings-en gezondheidsleer. Ze ontwikkelde zich als deskundige op het gebied van gifstoffen en de natuurlijke eet- en levensstijl met zo min mogelijk toegevoegde gifstoffen en chemie.

Hierover schreef ze de bestseller “100% Gifvrij, slank en gezond door een natuurlijke levensstijl” die in november 2011 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam uit kwam. Twee jaar na uitgave waren van dit boek al 24.000 exemplaren verkocht. Ze inspireerde met haar boek veel mensen met als gevolg dat veel lezers overstapten op een natuurlijke eet-en levenswijze waarmee zij voor een leven zonder gif –en chemische stoffen kozen.

Vorig jaar kwam haar tweede boek uit “Natuurlijk en gezond (op)VOEDEN”.

In de zomer zal haar derde boek uitkomen over haar fruity lifestyle. Meer informatie over haar boeken kun je op haar website www.juliakang.nl vinden. Op deze site kun je ook alle filmpjes zien waarop Julia recepten en informatie geeft over gifstoffen, voeding en gezondheid.

julia kang

Interview met Julia Kang
Wat is de reden voor jou geweest om gezond te gaan leven?
Omdat ik overgewicht had wilde ik afvallen en na veel gejojo, besefte ik dat er maar een goede, permanente manier is. Niet minder eten, maar anders eten. Gezonder eten dus.

Zou je met ons willen delen wat je ongeveer op een dag eet?
Ik heb een fruity lifestyle. Dat wil zeggen dat ik tot het avond eten onbeperkt fruit eet (in mijn geval 3 kilo per dag) en savonds eet ik mijn warme maaltijd. Bestaat meestal uit vlees of vis of eieren, elke dag wel een avocado, aardappels en groente.

Wat is je favoriete recept en wil je die met ons delen?
Veel van mijn favo recepten zijn te vinden op mijn website www.juliakang.nl

Wat is je favoriete tussendoortje/snack?
Toch wel fruit! Kan ik de hele dag door eten *doe ik dan ook ;)*

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten en gezond te eten?
Als ik sport en gezond eet voel ik mij zo veel beter, fitter en zie ik er zoveel beter uit. Dat is de beste motivatie die er is.

Je hebt 2 boeken 100% gifvrij en natuurlijk en gezond(op)voeden? Hoe is het idee ontstaan om boeken te gaan schrijven en kan je de lezers wat vertellen over de inhoud van deze boeken?
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gezond eten en leven. Het begon met gezonder eten, maar ik besefte al gauw dat gezondheid meer is dan voeding alleen. Ik kwam er achter dat gifstoffen in onze samenleving een enorme negatieve invloed hebben op onze gezondheid en gewicht. Dus begon ik behalve met gezonder eten ook gifvrij te leven. Dit had zo’n geweldig invloed op mijn gezondheid en gewicht dat ik daar boeken over wilde gaan schrijven.

Zou je de lezers die graag ook een switch willen maken naar gezond leven tips kunnen geven hoe je dit combineert met een druk leven?
Het gaat om kleine veranderingen die helemaal niet veel tijd en geld kosten.
Een belangrijke verandering is je eigen eten klaarmaken met verse, gezonde, natuurlijke ingrediënten. Veel mensen zeggen dat ze daar de tijd niet voor hebben. Maar ze maken wel tijd om op FB te zitten of te twitteren. Nieuwe prioriteiten stellen, daar gaat het om. Sporten kost veel tijd als je eerst je tas in moet pakken en nog 15 minuten naar de sportschool moet rijden. Ik ga nooit naar de sportschool, maar toch sport ik bijna elke dag een uur. Hardlopen, fietsen, voor de TV touwtje springen, thuis mijn oefeningen doen etc…Kost ook allemaal niets. En vooral consuminderen is goed voor je gezondheid! De meeste gebruiksvoorwerpen die we gebruiken zitten vol gif en hebben we helemaal niet nodig. Al die potjes, flesjes en spuitbussen in je badkamer zijn erg schadelijk voor je gezondheid en kan je beter niet gebruiken.

Leuke actie; bestel je nu op Julia haar site www.juliakang.nl haar 2de boek “Natuurlijk en Gezond (op)voeden” dan krijg je het boek voor € 10,- in plaats van € 22,50 (excl. € 4,- portokosten) onder vermelding van Divinevitality.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe