Tags

, , , ,

Invloed van planeten op ons leven – Zon en Maan eb en vloed

zon-en-maan-eb-en-vloed

Astrologie – De invloeden van planeten

Mijn naam is Anja van Dijk en ik werk al bijna 20 jaar als Astroloog in mijn eigen praktijk in Nes. Ik heb de 5- jarige HBO Beroepsopleiding tot Astroloog gedaan.
Ik zal geregeld nu stukjes schrijven over de astrologie, bachbloesem therapie, aroma therapie en spagyriek en andere artikelen over gezondheid en welzijn.

Vandaag ga ik jullie wat informatie geven over de werking van de planeten en hoe die hun invloed hebben op ons hier op aarde. Als voorbeeld geef ik vaak de sterke werking van de Maan op de aarde, de magnetische werking van de Maan op de aarde zorgt voor Eb en Vloed en dit bijzondere fenomeen geeft dus een verschil in hoogte van het water.

Eb en vloed

Eb en vloed (laag- en hoogwater aan zee) zijn een gevolg van de getijdenwerking van de maan. Dit gaat als volgt in zijn werk: De watermassa in de zeeën en oceanen op aarde moet je zien als een zachte schil rondom de ‘onbuigzame’ korst van de aarde. De aardkorst noemen we in dit geval onbuigzaam, omdat ze niet toegeeft aan het verschil in aantrekkingskracht van de maan tussen het punt op aarde dat het verst verwijderd is van de maan en het daar tegenover liggend punt van de aardbol, waar de aantrekkingskracht van de maan juist het sterkst gevoeld wordt. De ‘zachte’ schil van water geeft wel toe aan dit verschil: op het naar de maan toegekeerde punt geeft de schil mee en komt omhoog, namelijk naar de maan toe. Het is vloed. Op het punt daar tegenover op aarde is de aantrekkingskracht van de maan juist kleiner. De watermassa zakt dus weg van de maan. Dat is óók omhoog ten opzichte van het middelpunt van de aarde. Er zijn zo dus twee vloedbergen op aarde: één naar de maan toe, en één van de maan af.

De aarde draait in één dag éénmaal om haar as. De beide vloedbergen blijven gericht naar de maan en precies er van af. Een plaats op aarde passeert zo tweemaal per dag de vloedberg. Per dag is het dus tweemaal vloed.

Tussen de beide vloedbergen in staat het water laag: dat noemen we eb. Het is ook tweemaal per dag eb. Ongeveer zes uur na vloed is het eb. Na ongeveer twaalf uur is het weer vloed, na ongeveer achttien uur is het vervolgens weer eb.

Niet alleen de aantrekkingskracht van de maan zorgt voor de getijden. Maar ook de aantrekkingskracht van de zon! Doordat de zon echter veel verder weg staat, is de invloed van de aantrekkingskracht van de maan veel groter. Wanneer zon, maan en aarde op één lijn staan (bij Nieuwe Maan en Volle Maan) werken de aantrekkingskrachten van de maan en zon samen. De vloed is dan extra hoog. Dat noemen we springvloed. De afstand van de aarde tot de maan is niet altijd hetzelfde. Is de afstand toevallig erg klein en is het bovendien Nieuwe of Volle Maan, dan is de springvloed extra hoog.

Bij Eerste- en Laatste Kwartier (Halve Maan) werken de aantrekkingskrachten van zon en maan elkaar tegen. Dit noemen we doodtij. Bij de hoogte van de vloed speelt ook de windrichting en de windkracht een rol. Dus dit bijzonder fenomeen is alleen al heel direct zichtbaar op aarde door de invloed van Zon en vooral Maan, je kan je voorstellen dat de andere planeten ook heel veel invloed hebben op ons dagelijks welzijn, volgende keer ga ik verder met de persoonlijke invloed van de planeten op ons welzijn en gedrag. Wilt u meer weten over Astrologie en je persoonlijke horoscoop, kijk op mijn website www.astrolooganjavandijk.com

Wil je weten welke horoscoopsoorten er zijn en heb je interesse in een Astrologische uitwerking dan kan je op mijn site kijken voor meer informatie of volg mij op facebook.

Astroloog Anja van Dijk

anja

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Werking van de planeten en de invloed op je karakter
Fytinezuur in noten en zaden
CBD olie werking
Glycemische index uitleg