Lekker gezond tussendoortje: geroosterde kikkererwten

geroosterde-kikkererwten

Ik heb ze al vaak voorbij zien komen op internet, maar had ze nog nooit ergens gegeten of zelf gemaakt: geroosterde kikkererwten. Vandaag heb ik ze dan eindelijk geprobeerd en vind ze heerlijk! Kikkererwten bevatten veel eiwitten, vezels en vitaminen, en zijn dus hartstikke gezond! En door het roosteren worden ze superlekker knapperig. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke kruiden je erop doet. Hou je van pittig? Gebruik dan pittig paprikapoeder of cayennepeper. Of probeer ze eens met kaneel voor een zoetere variant. Je kunt de geroosterde kikkererwten gewoon zo als tussendoortje eten, maar ze zijn ook erg lekker om door een salade te doen, of bijvoorbeeld in de soep als croutons.

geroosterde-kikkererwten-borrelhapje

Recept voor geroosterde kikkererwten (glutenvrij, vegan)

Je hebt nodig:
– 200 gram kikkererwten (uit pot of zelf gekookt)
– een eetlepel olijfolie
– een theelepel kurkuma
– een theelepel knoflookpoeder
– beetje zout

Als je kikkererwten uit een blik of een pot gebruikt, spoel ze dan af en laat ze goed uitlekken. Je kunt ook zelf gedroogde kikkererwten weken en koken (volg de instructies op de verpakking). Meng de uitgelekte kikkererwten in een kom goed met de kruiden, het zout en de olie en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Rooster ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Schud ze tussendoor een paar keer om en hou in de gaten dat ze niet aanbranden. Ze zijn klaar als ze goudbruin en lekker knapperig zijn.

Wil je meer van mijn recepten maken? Kijk dan eens op www.hetgrotegroenegeluk.nl

gezonde-snack-borrelhapje

Wil je op de hoogte blijven van divinevitalityy? Volg divinevitalityy dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van www.divinevitalityy.nl.

Maak ook eens een van mijn andere recepten;
Heerlijke zoete karamelkoeken
Lauwwarme salade met zoete aardappel
Gezonde warme chocolademelk met gevulde dadels