Tags

, , , , ,

Lekkere, gezonde aardappel-preisoep (glutenvrij, vegan, suikervrij)

aardappel-preisoep-veganistisch-glutenvrij-suikervrij

Verrassend lekker soepje: aardappel-preisoep

Prei is nooit echt mijn favoriete groente geweest, maar sinds ik deze aardappel-preisoep heb ontdekt, vind ik het ineens heel erg lekker! Deze soep is door de aardappels lekker vullend en is dan ook een echte maaltijdsoep.

Wil je een extra crunch toevoegen? Probeer dan eens deze lekkere geroosterde kikkererwten als croutons in de soep!

aardappel-preisoep

Recept voor aardappel-preisoep (glutenvrij, vegan, suikervrij)

Je hebt nodig:
– 2 stuks prei
– 500 gram (biologische) aardappels
– een kwart van een grote ui (of een halve kleine)
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
– 1 dessertlepel keltisch zeezout
– peper naar smaak
– 800 milliliter kokend water
– eventueel wat verse peterselie of bieslook

Was de aardappels en snij ze in blokjes (met de schil er nog aan). Snij de prei in ringen en was deze ook. Snij de ui in stukjes en pel de knoflook. Verwarm de olie in een grote soeppan en voeg de ui toe en pers de knoflook erin. Bak dit op laag vuur tot het bruin kleurt. Voeg dan de prei en de blokjes aardappel toe en bak die ook een paar minuten mee.

Voeg dan het kokende water, het keltisch zeezout en peper naar smaak toe. (Een dessertlepel zout klinkt misschien veel, maar bedenk dat dit een grote pan soep is zonder bouillon.) Doe het deksel op de pan en laat de soep een kwartier koken. Controleer of de aardappels goed gaar zijn en zo ja, pureer de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is, voeg dan nog wet extra water toe. Garneer eventueel met wat verse peterselie of bieslook.

Wil je meer van mijn recepten maken? Kijk dan eens op www.hetgrotegroenegeluk.nl of volg mij op Facebook.

Wil je op de hoogte blijven van divinevitalityy? Volg divinevitalityy dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van www.divinevitalityy.nl.

Maak ook eens een van mijn andere recepten;
Boekweitpap met peer en framboos
Lauwwarme salade met zoete aardappel
Gezonde warme chocolademelk met gevulde dadels
Zoete aardappel brownies met carobe

  • author's avatar

    By: Sanne Verhoef

    In mijn blog Het Grote Groene Geluk schrijf ik over ik mijn kleine stapjes op weg naar het Grote Groene Geluk. Ik was al jong bezig met groen zijn en het maken van bewuste keuzes hierin. In groep 8 schreef ik bijvoorbeeld een groot werkstuk over Greenpeace en op mijn 13e besloot ik vegetariër te worden. Mijn moeder ging ervan uit dat laatste dat een fase was, maar 20 jaar later eet ik nog steeds geen vlees en kan ik me ook niet meer voorstellen dat dat ooit anders zal zijn.

    Ondertussen is er natuurlijk veel veranderd. Ik ben al lang geen eigenwijze puber meer en ik werk inmiddels voor een bedrijf waar Greenpeace nog wel een paar appeltjes mee te schillen heeft. Toch ontdek ik steeds weer dat ik me gelukkig voel bij groen. Ik eet bij voorkeur biologisch, denk na over mijn invloed op de wereld en maak dingen liever zelf dan dat ik ze koop in de supermarkt. Ik deel op het Grote Groene Geluk mijn favoriete gezonde en lekkere recepten en vertel over de andere manieren waarop ik er bewust mee bezig om mijn leven steeds een beetje groener en gelukkiger te maken.

  • author's avatar

    Visit the author’s website

  • author's avatar

    Zelf gezond ijs maken van banaan
    Boekweitpap met peer en framboos
    Zoete-aardappelbrownies met carobe
    Lekker gezond tussendoortje: geroosterde kikkererwten
    Heerlijk zoete karamelkoeken zonder geraffineerde suiker

    See all this author’s posts