Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Magnetron schadelijk voor de gezondheid


Veel mensen maken gebruik van een magnetron omdat je zo makkelijk en snel je eten van de vorige avond kunt opwarmen of omdat ze door tijdgebrek een kant-en-klare maaltijd hebben gekocht die je alleen maar even hoeft op te warmen.
Jammer genoeg beseffen veel mensen niet dat een magnetron schadelijk is voor de gezondheid. Lees hieronder om er achter te komen wat een magnetron met onze voeding doet en waarom de magnetron schadelijk voor de gezondheid is.

Wat gebeurt er als je eten opwarmt in de magnetron?

De magnetron verwarmt en kookt eten door de watermoleculen in de voeding op hele hoge snelheid te laten trillen zodat ze uiteindelijk in stoom veranderen. De warmte die door de stoom wordt afgegeven verwarmt uiteindelijk het eten. Omdat bij veel soorten voeding de hoeveelheid watermoleculen niet evenredig over het product is verdeeld vindt verhitting in de magnetron ongelijkmatig plaats.

Waarom verwarmen in de magnetron schadelijk is.

Door het eten te verwarmen in de magnetron beschadigen de cellen in de voeding en gaat de celstructuur kapot. Er zijn veel onderzoeken naar gedaan waaronder door Dr Hertel die zegt dat door verstoring van de elektrische interactie tussen de buiten- en binnenlaag van de cel je vatbaarder bent voor ziekte. Nog een stap erger is het gebruik van plastic in de magnetron zoals bij magnetron popcorn, het opwarmen van flesvoeding van een baby of je eigen eten. Bij het verwarmen van plastic komen veel schadelijke stoffen vrij waaronder BPA, ofwel Bisphenol-A, een oestrogeenachtige stof die hormoonverstorend werkt en schade kan toebrengen aan de voortplantingsorganen en de hersenen.
Lees hier meer over plastic.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Zechsal magnesiumolie ervaringen
Magnesium tekort symptomen