Tags

, , , , , , , ,

Mind – Hoe bereik ik mijn doel?

hoe-bereik-ik-mijn-doel

Mind – Hoe bereik ik mijn doel?

Vol enthousiasme begin je telkens weer aan gezond eten maar na 2 weken haak je weer af, of in het ergste geval lukt het je amper om het 3 dagen vol te houden.
Tsja al die verleidingen zijn moeilijk te weerstaan en eigenlijk had je je ook niet echt bezig gehouden met de voorbereiding. Je plan van aanpak bestond eigenlijk uit ‘gewoon beginnen’ met gezond eten, maar nadenken over hoe je het zou volhouden en ‘hoe om te gaan met verleidingen’ heb je niet echt gedaan……

Doelen stellen en ze ook behalen

Een 10 jaren plan is leuk, maar niet echt haalbaar op dit moment.
Is het doel namelijk te ver weg dan is het moeilijk om er echt naar toe te werken.
Je ziet niet echt het resultaat (omdat het nog zo ver weg is) dus blijf je niet gemotiveerd, probeer je doelen dus in kleine stapjes op te delen.
Niet minder belangrijk, misschien wil je tegen die tijd wel iets heel anders als er zich leuke kansen in je leven hebben voorgedaan.
Je mag dus wel een plan maken voor de langere termijn maar verdeel het dan weer onder in kortere periodes. Wil je in 1 jaar tijd 12 kilo afvallen, weeg je dan elke maand en beloon jezelf met iets kleins als je die maand 1 kilo (of meer) bent afgevallen. Beloning is erg belangrijk om gemotiveerd te blijven.

Stay positive

Geloof in jezelf! Als je niet in jezelf gelooft zal je het altijd opgeven!
Als een anders iets kan bereiken, waarom zou jij het dan niet kunnen?
Als je er hard voor werkt kan je alles bereiken wat je wilt, nou ja bijna alles dan ;)..
Geef niet op, een terugval hoort er bij! Bedenk waarom het fout ging en hoe je dit de volgende keer kunt voorkomen!

Weet waarvoor je het doet..

Zet concreet je doelen en je manier om het te halen op papier. Je kunt bijvoorbeeld briefjes ophangen om je er aan te herinneren hoe graag je iets wilt halen. Heb je een doel die je in 1 jaar wilt bereiken dan moet je het in kleine stapjes opdelen, per maand de vooruitgang bekijken en als het goed gaat jezelf belonen!

Plan van aanpak + beloning

As said before; maak een plan van aanpak, hoe ga je je doel bereiken?
Wil je afvallen verzin dan bijvoorbeeld hoe je je eetpatroon gaat veranderen en hoe vaak je gaat sporten. Beloon jezelf ook als je je goed aan je schema’s houdt, dit werkt motiverend! Zo blijft het ook leuk!


Wees niet te streng voor jezelf…

Het gaat bijna nooit in een keer goed. Als je je doel hebt gesteld gebeurd het vaak dat je eens in de fout gaat, dit is niet erg en menselijk. Erger zou zijn als je het dan opgeeft, vooral als je al een tijdje bezig bent moet je kijken naar wat je al hebt bereikt. Ga gewoon verder met waar je gebleven was en vergeef jezelf dat je de fout in bent gegaan. Doelen bereiken gaat nooit zomaar, als het simpel was geweest had je het jaren geleden al wel gedaan.

Moeilijke momenten…

Bedenk waarom je het graag wilt. Hoe trots je je voelt als je de verleiding hebt weerstaan en hoe goed je je zult voelen als het doel bereikt is. Wat ook goed kan helpen is om er met anderen over te praten zodat zij je kunnen motiveren om door te zetten. Zit je er even helemaal doorheen dan kan soms afleiding ook erg goed werken.

Wees niet te veeleisend..

Als je een schema hebt opgesteld om je doel te bereiken maar je bent bijvoorbeeld ziek geworden of je hebt ineens een verjaardag, probeer dan nog wel iets te doen en denk niet ik kan mijn planning van vandaag toch niet halen. Het is altijd beter om iets te doen dan niets, de rest haal je morgen wel weer in! Wees tevreden met wat je vandaag wel hebt gedaan!

Is je doel afvallen of gezonder leven? Lees dan eens;

Gezonder eten in 4 stappen
Tips om gezonder te eten
Afvallen tips
Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier
5 goedkope tips voor een betere gezondheid

Lees bijvoorbeeld eens een boek over hoe je doelen kunt bereiken;

Doelen bereiken voor dummies

Een boek die mij veel inzicht heeft gegeven en makkelijk te begrijpen is; dromen durven doen. Dit boek is voor iedereen makkelijk te begrijpen en leest lekker snel weg!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Heb jij nog een goede tip om je doelen te bereiken??

chanoe