Mijn naam is Anita Volwater, ik ben 52 jaar en ben trotse moeder van een dochter van 18. Mijn lief en ik zijn allebei geïnteresseerd in ‘het spirituele’. Ik ben hooggevoelig en zie dat als mijn kracht. Ik zoek naar geluk en vind dat in meditatie, gezonde voeding, de natuur, mijn gezin en allerlei hobby’s. In mijn blogs houd ik jullie graag op de hoogte van mijn zoektocht naar geluk!

Bij deze alvast mijn eerste blog!

Mondvol of Mindful?

In gedachten zit ik mijn bordje warm eten naar binnen te prikken. Van alles passeert de revue in mijn hoofd, het gaat alle kanten op, van mijn werk tot wat zullen we doen met Pasen..? En voordat ik het kan beseffen is mijn bord leeg. Maar dan komt er tòch iets van besef: was het lekker wat ik heb gegeten? Ik ben weer in het nu.

Toen ik 2 jaar geleden samen met mijn lief een weekend retraite deed in een Nederlands klooster, leerde ik van de Tibetaanse lama Tulku Sonam Chodoep Rinpoche (Tulku Sonam) dat je beter mindful kunt eten. Er werd tijdens de eetmomenten niet met elkaar gesproken. Totdat het overheerlijke vegetarische voedsel werd opgediend, zaten we stil met elkaar aan tafel. Wat je dan gaat doen tijdens het wachten is gebruik maken van je zintuigen, want verder kan je niet zoveel. Ik rook allerlei heerlijke kruiden, voelde mijn zitvlak op de iets te harde stoel en zag dat de lama samen met een vrouwelijke gast-monnik een origami vogeltje zat te vouwen van zijn servet.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het eten verrukkelijk smaakte! In het hier en nu was het een ware smaaksensatie van zoete aardappel, wilde spinazie, kweepeer, geitenkaas en met name de kruiden proefde ik meer dan anders. Die kleine tinteling op je tong en het samentrekken van de binnenkant van je wangen.

Het is een goed voornemen om wat vaker mindful te eten en plaats van mondvol. Wij hebben het grote voorrecht om eten te kunnen kopen, dan is het toch best vreemd dat we er niet altijd van genieten…?

Liefs Anita