Al weken zeurde er iets achter in mijn keel, vervelend als je voor je beroep veel moet praten. Dagje keelpijn, dagje hoofdpijn, klachten weer minder en gewoon kunnen werken en dit van voren af aan. En opeens was ik mijn stem kwijt, heerlijk rustig voor mijn nabije omgeving maar minder voor de werkzaamheden. Fluisteren is dan geen optie want dat maakt het erger. Lang leve Netflix en ik had nog 2 mooie boeken liggen dus ik heb de malaise maar geaccepteerd. Toch werd het nog vervelender, ik ging ’s nachts koortsig dromen en zweette mijn bed uit. En overdag had ik het koud. Nu hadden we op de eerste “Pure Markt” van het jaar in het Frankendael Park in Amsterdam het ‘sokkenmannetje’ weer gezien en daar heerlijke bamboesokken gekocht. Sokken van puur materiaal zonder vervelende harde randjes. Die kwamen nu heel goed van pas! Leuk en handig detail aan deze sokken is dat er op de rechter sok een ‘R’ staat en op de linker een ‘L’. Opnieuw kwam ik afgelopen donderdag koortsig mijn bed uit, het leek alsof ik die nacht in een tijdmachine had doorgebracht. Ik weet nog dat ik ’s nachts dacht: “Niet vergeten, mijn zus is morgen jarig”. Ik kleedde me overdreven dik aan, want tja, in bed: sauna, en uit bed: koelcel. Ik pakte meteen mijn mobiel om mijn zus alvast een leuke app te sturen voor haar verjaardag. Na een kwartiertje kreeg ik een appje terug: “Lief van je, maar ik ben morgen jarig”. Ik begreep er niets van en liet mijn hoofd naar beneden zakken en zag…….. dat de bamboesok met de ‘R’ aan mijn linkervoet zat en die met de ‘L’ ……….precies! Liefs, Anita