Tags
bak en braadboter, bak en braadolie, bakken, bakken in kokosolie, bakken in roomboter, bakken in verzadigd vet, bakolie, beste keus olijfolie, braadolie, braden, croma en knorr bakolie gezond, dressing, extra vierge, geneeskracht olijfolie, gezond, kokosolie, olijfolie, olijfolie extra vergine, olijfolie extra vierge, olijfolie gezond, olijfolie gezond of ongezond, olijfolie kanker, olijfolie mild, olijfolie niet gezond, olijfolie traditioneel, olijfolie welke is de beste, olijfolie welke is gezond, olijfolie welke is gezond en welke niet, olijfolie welke is het beste, olijfolie welke is het gezondst, olijfolie welke is niet gezond, olijfolie ziekte, vierge, waarom ik niet meer bak in olijfolie, waarom is olijfolie zo gezond, wat maakt olijfolie gezond, welke olie gebruik je wanneer, welke olie om in te bakken en braden, welke olijfolie
Olijfolie; welke is gezond en welke niet?
Olijfolie; welke is gezond en welke niet?
In mijn vorige artikel heb je kunnen lezen over vetten, en vandaag wou ik graag wat meer schrijven over olijfolie. Er zijn veel verschillende soorten olijfolie en helaas heeft niet elke olijfolie gezondheidsvoordelen. De enige olijfolie die ik zou aanraden om te gebruiken is; biologische olijfolie extra vierge (= eerste persing) (koud geperst). Alle andere olijfolie is bewerkt en ontdaan van vele gezonde stoffen.
Veel supermarkten verkopen maar weinig van deze gezonde olijfolie, het is wel verkrijgbaar in G&W winkels, andere natuurwinkels en de biologische supermarkt (bv Ekoplaza).
Hoe ontstaat olijfolie? En wat zijn de gezondheidsvoordelen van olijfolie extra vierge?
Olijfolie ontstaat door het persen van vruchtvlees en de pitten van de olijf. Olijfolie extra vierge bevat nog veel van de gezonde, natuurlijke ingrediënten uit de olijf omdat het een onbewerkt product is.
Olijfolie om in te bakken of liever koud gebruiken?
Omdat olijfolie extra vierge veel onverzadigde vetzuren bevat gaat een deel van de gezonde stoffen verloren bij verhitting, een nog betere keuze is dus om een dressing van olijfolie te maken met gezonde kruiden voor over de salade. Om in te bakken is eerder biologische grasboter of biologische kokosolie (extra vierge en koudgeperst!) aan te raden, deze bevatten veel verzadigde vetzuren die ook gezond zijn maar minder hittegevoelig.
Om in te bakken kan je beter kokosolie (extra) vierge gebruiken
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Lees ook eens;
Ontgeurde kokosolie
Vetten ongezond of juist vet gezond?
Ja, zo jammer dat heel veel mensen dit niet weten, en nog steeds extra vierge olijfolie gebruiken om in te bakken. Is nog gevaarlijk ook.
Ja precies, ik weet dit ook nog niet jaren hoor maar toch fijn als jesteeds wat bij leert en hoop dat mensen als ze dit lezen olijfolie ook alleen voor dressing enzo gebruiken en ook kiezen voor de juiste variant ; extra vierge
Ja, ik hoop het ook! Ik vind het echt goed wat je doet, mensen bewust maken. Want als je dit soort dingen niet weet, kan je er ook niks aan doen.
Je schrijft erg prettig en je artikelen zijn heel interessant. Ik hoop dat veel meer mensen je actief gaan volgen!
Thanks meid echt lief van je, fijn om te horen dan weet ik in elk geval waar ik het voor doe 🙂 zulke complimentjes doen me altijd goed
Hoi, wat een nuttige informatie. ik was mij er niet van bewust dat niet alle olijfolie gezond was. Bedankt voor het delen.
Dankje, fijn dat je er wat aan hebt gehad meid! 😀 liefs Chanoe
hallo ik kom uit zuiden van Marokko en wij eten veel olijfolie met brood in zijn natuurlijke vorm gewoon koud.
Heerlijk, daar in Marokko heb je tenminste nog echte verse producten!