Tags

, , , , ,

In mijn vorige artikel heb je al een aantal voorbeelden kunnen zien over wat een ongezonde keus is en wat de gezondere keus is in de supermarkt. Vooral de producten die we dagelijks eten moeten natuurlijk wel zo gezond mogelijk zijn. Hieronder nog een aantal voorbeelden.

Kaas
Ongezond
AH Goudse jong 48+ plakken
De meeste kaas bevat conserveermiddel E251 en staat bekend als zeer gevaarlijk. De volgende bijwerkingen kan je krijgen door dit e-nummer; hyperactiviteit, astma, slapeloosheid, misselijkheid, lage bloeddruk, kankerverwekkend, extra gevaarlijk voor kinderen.

Kaas
Gezonder
EKO
kaas
imagesWQGXZSLG
EKO kaas bevat geen e-nummers en is dus een veel gezondere keus. Sowieso is EKO kaas ook beter voor de dieren en voor jezelf het bevat minder resten van antibiotica en schijnt ook veel meer gezonde stoffen te bevatten. Waarom je moet kiezen voor EKO kaas en niet voor gewone biologische kaas is omdat de dieren bij EKO geen genetisch gemanipuleerd voedsel krijgen. Het biologische keurmerk is een blaadje en het EKO keurmerk is gewoon het woord EKO.

Kruidenroomkaas AH huismerk
Ongezond (de meesten zitten vol e-nummers)
ingredienten roomkaas
Twee e-nummers
E223; Zeer gevaarlijk. Natriummetabisulfiet, synthetisch conserveermiddel, de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: allergieën, darmstoornissen, longirritaties, bemoeilijkt de vitamine B opname, misselijkheid, astma.
E941; Stikstof; geen bijwerkingen bekend.

Kruidenroomkaas
Gezondere keus

Boursin of Garlan
boursiningredientsboursin
garlan

Ongezond
Spuitbus slagroom
Campina Slagroom royaal
In­gre­di­ën­ten: Slag­room (89,8%), sui­ker (10%), drijf­gas: E942 en E941, emul­ga­tor: E471, sta­bi­li­sa­tor: E407
E941 en E942 zijn veilige e-nummers.
E407 en E471 zijn gevaarlijk.
E471 de volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: belemmering van de groei, vermindering van opname van essentiële vetzuren, vergroting van lever en nieren. E407 bij grote hoeveelheden kunnen darmstoornissen veroorzaakt worden, bloed in urine, verminderde opname van mineralen, groeistoornissen, allergieën, kankerverwekkend.

Gezonder
Biologische slagroom
AH puur&eerlijk biologische verse slagroom
Aan deze slagroom is niks toegevoegd, je moet het alleen nog even opkloppen en eventueel een beetje kokosbloesemsuiker toevoegen.

Bekijk hier Ongezond VS Gezonder deel 1
Bekijk hier Ongezond VS Gezonder deel 3

Van welke producten zou jij graag willen weten wat de gezondste variant is?