Tags
calorie arme chips, calorie arme chips maken, calorie arme chips recept, calorie arme snacks, calorie arme snacks maken, calorie arme snacks recept, calorie vrij chips maken, calorie vrije chips, caloriearme chips, caloriearme chips maken, caloriearme chips recept, caloriearme snacks, caloriearme snacks maken, caloriearme snacks recept, calorievrije chips, calorievrije chips maken, calorievrije chips zelf maken, chips van groente, chips van pastinaak, gezonde chips, hoe maak je pastinaak chips, pastinaak chips zelf maken, pastinaak gezond, pastinaak vitamines, pastinaakchips, pastinaakchips maken, pastinaakchips oven, recept calorievrije chips, recept pastinaakchips, recept voor calorie arme chips, recept voor caloriearme chips, vegan chips, zelf calorie arme chips maken, zelf calorie vrije chips maken, zelf caloriearme chips maken, zelf calorievrije chips maken, zelf groente chips maken, zelf vegan chips maken, zoete aardappel chips
Pastinaakchips
Na het populaire zoete aardappel chips recept, wat zo’n beetje mijn meest gelezen artikel is in korte tijd, vond ik het tijd voor een nieuw recept. Dit keer een recept wat nog niet zo populair is als de zoete aardappel, maar misschien wordt het dat nog wel.
Eerlijk is eerlijk, zoete aardappel blijft favoriet! Zoete aardappel chips is nog net weer wat zoeter dan pastinaakchips en ja de meeste mensen houden nou eenmaal van zoet!
Pastinaakchips is denk ik het meest vergelijkbaar met de smaak van wortel.
Voor dat ik dit recept maakte had ik nog nooit pastinaak gegeten, dus ik was erg nieuwsgierig naar de smaak. Pastinaakchips ga ik zeker nog weer eens maken, ter afwisseling van de zoete aardappel chips.
Pastinaakchips is dus lekker en gezond, wat willen we nog meer?
Je kunt pastinaakchips in de oven maken dat is veel gezonder dan frituren, behalve als je frituurt in extra vierge kokosolie. Alsnog blijft mijn voorkeur de oven en het liefste in een droogoven of op lage temperatuur omdat dan de meeste gezonde stoffen bewaard blijven. Helaas heb ik nog niet echt een goed recept gevonden voor pastinaakchips op lage temperatuur in de oven. Misschien als je de pastinaakchips er lang in laat dat je het op een lage temperatuur lekker en knapperig krijgt, maar voor nu eerst een receptje waarbij de oven op 180 graden is.
Ohja nog even over waarom pastinaakchips zo gezond is; het bevat kalium, ijzer, foliumzuur, calcium, vitamine B, C en nog veel meer gezonde mineralen.
Pastinaakchips recept / bereiding
Snijd de pastinaak in dunne plakjes / schijfjes zodat je pastinaakchips zo knapperig mogelijk wordt. Leg ze op een bakpapier en doe er een beetje extra vierge kokosolie overheen, bestrooi met een beetje Himalaya zout / Keltisch zeezout en zet 10-15 minuten in de oven. Kijk even goed hoe je eigen oven werkt want per oven kan de tijd die de pastinaakchips er in moet verschillen, goed in de gaten houden dus!
Enjoy your homemade; pastinaakchips !!!
Meer chips proberen? Het recept voor appelchips vind je in dit artikel caloriearme chips maken.
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Lijkt het jullie wat of hebben jullie al eens pastinaakchips gemaakt?
Maak ook eens deze recepten;
smoothie bowl maken
smoothie met kokoswater
maqui smoothie
cranberry blueberry smoothie
Dit ga ik zeker een keer proberen! Ik ben normaliter niet zo gek op pastinaak, maar ik ben benieuwd naar de chips variant!
Ja moet je zeker eens proberen! Ik vond het wel lekker, smaakt een beetje naar wortel 😛
Dit lijkt mij heerlijk. Misschien ga ik er een mix chipje van maken, zoete aardappel en pastinaak samen in de oven? Als dit kan.
Ik ga even naar jouw recept voor zoete aardappel chips.