Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pindasaus

pindasaus

Pindasaus vers en zelfgemaakt

Pindasaus van pindakaas! Het is makkelijk, lekker en een stuk gezonder dan de pindasaus / satesaus uit de supermarkt. Oke het is misschien niet helemaal vers maar deze pindasaus is in elk geval heel lekker en zonder e-nummers! Zodra ik een keukenmachine heb gekocht wil ik nog eens proberen om pindasaus te maken van verse pinda’s maar tot die tijd heb ik hieronder een heel simpel en lekker recept om zelf pindasaus te maken. Is je pindasaus te dik? Je kunt heel makkelijk je pindasaus dunner maken door wat (gezonde) plantaardige melk toe te voegen of door wat sole toe te voegen. Is je pindasaus te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe om je pindasaus dikker te maken.

Ingrediënten; zelfgemaakte pindasaus

Biologische pindakaas (bijna elk niet biologisch merk bevat geharde vetten of suiker)
Keltisch zeezout
Rijstmelk (zonder suiker en e-nummers)
*verse peper of chilipoeder
*djintan
*knoflook
*ui

* = (naar smaak toevoegen, niet perse nodig voor het recept)

Dit recept is veganistisch, glutenvrij en lactosevrij (check wel altijd etiketten op eventuele besmetting van gluten)

Bereiding
1. Snij de ingrediënten met een *, of laat deze ingrediënten weg uit het recept.
2. Doe in een pannetje pindakaas en plantaardige melk en blijf het roeren tijdens het koken op een laag/middelhoog vuurtje.
3. Als de pindasaus de juiste dikte heeft dan kan je keltisch zeezout toevoegen voor de smaak en ondertussen telkens proeven of het zout genoeg is. Bij een te dikke saus kan je plantaardige melk toevoegen, bij een te dunne saus kan je nog wat pindakaas toevoegen.
4. Als de saus op smaak is en het is warm genoeg dan kan je de knoflook, ui, peper en djintan toevoegen maar die kan je ook weglaten.

TIP; keltisch zeezout past niet in elke zoutmolen, het is handiger om sole te maken en dit telkens bij te vullen zodat het echt ‘zoutwater’ is en dan kan je dit toevoegen aan sauzen om ze dunner en zouter te maken, het is echt ideaal!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe