Tags
gezond vegetarisch, gezonde pompoensoep maken, pompoen, pompoensoep, pompoensoep maken, pompoensoep recept, pompoensoep vegan, pumpkin, pumpkinsoup, soep, veganistisch, veganistische pompoensoep
Pompoensoep vegan
Pompoensoep vegan – Ingrediënten
Pompoen
Knoflook
Ui
Gezonde bouillonblokjes zonder smaakversterkers etc. (afhankelijk van de hoeveelheid water!)
Kokosolie (een eetlepel)(met 20% korting)
Bereiding
1. Snijd de pompoen in 4en en verwijder de zaadjes en pitjes.
2. Verwijder de schil van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes.
3. Snijd de ui en knoflook.
4. Doe alle ingrediënten in een grote pan met water en voeg de bouillonblokjes toe.
5. Als de pompoen wat zachter is gekookt kan je het met de staafmixer pureren.
Eet smakelijk!!
TIP: Heb je weinig tijd? Alleen bouillonblokjes en pompoen maakt ook al een heerlijke soep!
Eet je zoutarm? Probeer dan eens deze pot groentebouillonpoeder zonder zout ideaal voor soep op smaak brengen!
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Maak ook eens een van deze recepten;
Vegan avocadosoep
Broccolisoep recept
Superleuk! Het enige wat ik mis zijn de verhoudingen 🙂 Hoeveel van alles moet ik gebruiken?
Maakt niet zoveel uit, hoe minder water je in de soep doet hoe romiger en smaakvoller.. Vind je het niet zout genoeg doe je er nog wat keltisch zeezout of Himalaya zout door.. Ik kook vaak op gevoel vandaar dat ik bij het recept geen verhoudingen heb geplaatst, zal voor volgende keer proberen er rekening mee te houden 🙂