Proteine poeder goed of slecht?

sunwarrior-proteine-chocolade

Veel mensen die willen afslanken of veel sporten gebruiken tegenwoordig proteine poeder, zelf gebruik ik het ook al een hele tijd en ik vind het een ideale manier om extra eiwitten binnen te krijgen. De meeste mensen kopen het maar gewoon, zonder het etiket te lezen, maar helaas zitten de meeste proteïne poeders vol met chemische toevoegingen zoals zoetstoffen en andere schadelijke e-nummers.
Proteine poeder is dus wel goed maar dan moet je wel een proteïne poeder van goede kwaliteit kopen, lees dus altijd het etiket! Ik gebruik zelf plantaardige proteïne meestal van Sunwarrior maar soms ook van Garden of Life. Proteïne poeder wordt tegenwoordig door steeds meer winkels verkocht zoals Kruidvat en de Action, helaas zit hier altijd suiker en/of andere chemische toevoegingen in wat dus niet gezond is!
Veel mensen reageren hier ook gevoelig op, soms zelfs zonder te weten dat het aan de proteïne poeder ligt die ze gebruiken.

Slechte plantaardige proteine poeder?

Ik ben zelf nog geen plantaardige proteïne poeder tegengekomen met veel chemische toevoegingen maar ik wil wel graag waarschuwen voor Soja proteïne.
Soja proteïne wordt veel aangeraden in natuurvoedingswinkels zoals de Tuinen.
Wat veel mensen helaas niet weten is dat soja niet goed is voor de schildklier en het bevat ook fytinezuur. Noten, peulvruchten en havermout bevatten o.a. ook fytinezuur wat je zou kunnen verminderen door het te weken, helaas gaat door het weken ook andere voedingsstoffen verloren. Ik week dus eigenlijk nooit noten voordat ik ze eet omdat ik het niet lekker vind om noten te weken en weken zorgt ook voor minder voedingsstoffen in de noten. Wil je meer weten over fytinezuur? Lees dan even dit artikel; Fytinezuur in noten en zaden. De belangrijkste reden waarom je ongefermenteerde soja producten (zoals soja proteine) moet vermijden is dat het de opname van jodium vermindert en de vorming van schildklierhormonen belemmerd.

De prijs van Sunwarrior 1 kilo is verlaagd van € 52,90 naar € 49,95, bestellen kan via de link; http://www.123superfoods.nl/proteine-mix/

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Plastic; welke soorten zijn het meest schadelijk?
5 goedkope tips voor een betere gezondheid
Etiketten lezen
E-nummers schadelijk?