Tags

, , , , ,

Quinoa sushi maken

quinoa-sushi-maken

Quinoa SUSHI!!

Quinoa is lekker en gezond, je kunt er veel kanten mee op en het is ideaal als vervanger van rijst in sushi. Sowieso moet je geen witte rijst gebruiken maar altijd een volkoren rijst zoals zilvervliesrijst of zoals in dit recept quinoa. Dit zijn gezonde varianten van sushi, mijn favoriet blijft toch zeker de veganistische sushi met avocado en mango. De combinatie van avocado en mango is echt heerlijk en het is gezond.
Avocado bevat veel gezonde vetten en qua voedingsstoffen bevat het vitamine B1, B2, B5, B6, E, foliumzuur, kalium en nog meer voedingsstoffen. Ook mango is erg gezond en bevat o.a. vitamine A, B6, E, ijzer, calcium, kalium, magnesium etc.
Quinoa is super gezond en komt voor in verschillende kleur, je hebt bijvoorbeeld ook rode quinoa en zwarte quinoa. Quinoa bevat vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E, ijzer, calcium en nog wel meer voedingsstoffen. Quinoa is familie van de spinazie en bietenfamilie en het bevat alle 9 essentiële aminozuren. Quinoa is geen graan maar een pseudograan, het is eigenlijk een zaadje maar wordt gebruikt als graan.
Je eet het vaak hetzelfde als tarwe producten dus het is een ideale glutenvrije vervanger van bijvoorbeeld pasta, het is een goede bron van koolhydraten en eiwitten.
Quinoa is veel gezonder dan tarwe producten en heeft in verhouding een vrij lage glycemische index. Lees ook eens mijn artikel; vegan sushi maken.

Kook de Quinoa (staat wel op de verpakking hoe dat moet) zodra het ‘gaar’ is laat je het afkoelen. Snijd ondertussen de avocado en de mango in reepjes, zodra de quinoa is afgekoeld kan je op de nori vellen wat quinoa doen samen met wat avocado en mango. Snijd de sushi rollen en leg ze op een bordje, heerlijk met een gezond sausje of wat tamari (glutenvrije sojasaus).

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Maak ook eens een van deze recepten;
Zomerse witlofsalade
Appel pindakaas sandwich
Gezonde ijsthee
Cranberry cacao nibs smoothie