Review: Paleo Broodmix Vechtenaer

vechtenaer-paleo-broodmix-classic

De broodmixen van Vechtenaer (Classic & Cranberry variant) zijn gebaseerd op het Paleo principe en bestaan uit een mix van noten en zaden. Met deze broodmixen kan je zelf heel eenvoudig een soort brood / cake bakken, je hebt er erg weinig werk van en als je alle ingrediënten gemixt hebt dan moet het ongeveer 1 uur in de oven staan.
Deze Paleo broodmix is vegetarisch maar eigenlijk niet veganistisch, je moet namelijk een aantal eieren gebruiken voor deze mix. Ik heb geprobeerd de Paleo Broodmix wel veganistisch te maken en dat is goed gelukt, hieronder zal ik het recept delen.
Ik heb zelf de Paleo broodmix classic gebruikt maar de cranberry variant is vast ook heerlijk, misschien ga ik die binnenkort ook nog wel reviewen.

Normaal gesproken mix je de eieren door deze Paleo broodmix maar ik heb gekozen voor eivervangers, er moesten eigenlijk 4 eieren in dus ik heb verschillende eivervangers gekozen.

– 1 ei vervangen door 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 3 eetlepels heet water
– 3 eetlepels kikkererwtenmeel met 3 eetlepels water
– 1 eetlepel agar agar en 1 eetlepel water
– halve geprakte banaan

De verhoudingen kloppen niet helemaal volgens mij is het lijnzaad ei niet goed en zit er teveel water bij, ik heb dus uiteindelijk nog 2 bananen toegevoegd en 2 eetlepels extra (gemalen) lijnzaad.

Verwarm de oven eerst voor op 160 graden.

Je maalt eerst het lijnzaad en voegt dan het water toe, laat het even staan en mix vervolgens alle bovenstaande ingrediënten (de ei vervangers) in de Magic bullet / Nutri bullet of in een food processor. Daarna mix je dit met de Paleo broodmix in doe je het geheel in een ingevette bakvorm (invetten met ongeraffineerde kokosolie).
Normaal moet het brood ongeveer 1 uur in de oven maar ik heb het na ongeveer 50 minuten uit de oven gehaald. Na 30 minuten heb ik het brood bedekt met aluminiumfolie maar misschien zou je het brood nog beter even kunnen keren want de bovenkant wordt goed gaar maar de onderkant iets minder.

De broodmixen zijn nu 10% goedkoper;
Paleo Broodmix classic
Paleo Broodmix cranberry

paleo-broodmix-cranberry

Het brood is heel lekker en vullend, door de banaan is het wel een beetje zoet maar dat is juist wel lekker. Ik vind het zelf meer cake achtig dan broodachtig, waarschijnlijk ook omdat het een beetje zoet is. Wil je het meer hartig dan moet je geen banaan gebruiken als eivervanger.

paleo-broodmix-cake

Ik heb helaas geen foto van het hele brood / cake, hier is een foto van een klein stukje Paleo Brood / Cake. Hebben jullie deze Paleo Broodmix al eens geprobeerd? Zo ja, wat vond je er van?

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe