Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Review Saladebar Venkel Amsterdam

review-saladebar-venkel

Review Saladebar Venkel in Amsterdam

Gezond en toch lekker uiteten?? Het kan bij saladebar Venkel in de Pijp te Amsterdam!
De ene na de andere healthy hotspot wordt geopend, maar na even goed googlen lijken sommige dingen helaas gezonder dan dat ze daadwerkelijk zijn.
Dit is gelukkig niet het geval bij Venkel, ze hebben de meest heerlijke gerechten op de kaart staan en alle producten zijn vers, van het seizoen en van lokale boeren.
Gezond en lekker eten is echt een trend op dit moment en hopelijk wordt het voor iedereen op den duur normaal om gezond te eten. In de meeste steden zijn al veel gezonde, biologische restaurantjes maar vaak zijn er toch een aantal dingen waar de meeste restaurantjes niet rekening mee houden die WEL in een healthy lifestyle horen.

biologisch-restaurant-amsterdam-venkel
Amandelchocolademelk met sinaasappelsap en het heerlijke quinoabrood!

Venkel; Lokale producten, seizoensproducten, vers en biologisch!!

De pluspunten van saladebar Venkel vind ik dan ook dat ze alles heerlijk vers maken met seizoensproducten van lokale boeren. Het is namelijk het beste om seizoensproducten te eten omdat het verser, milieuvriendelijker, duurzamer en gezonder is. De natuur geeft namelijk precies de voedingsstoffen mee aan het product wat je juist op dat moment nodig hebt. Dat is dus ook precies de reden waarom het niet altijd gezond is om sinaasappelsap van verse Spaanse sinaasappels te drinken in de winter. Fruit is verkoelend en Nederland heeft nou eenmaal een heel ander klimaat dan de meeste landen waar het tropische fruit allemaal groeit en bloeit ;). Lees ook eens; Raw.. Gezond of toch niet zo gezond als gedacht?

gezond-restaurant-amsterdam-venkel
Kraanwater met een schijfje citroen

GEZOND EN LEKKER!!

Terug naar Venkel, ik had de heerlijke salade Bloemetjes en Preitjes met rode linzen, prei, bloemkool, zure komkommer, rozijnen en cashew met een heerlijke dressing.
Pff wat zijn die salades vullend en heerlijk zeg! Je denkt dat je het makkelijk op kunt krijgen maar het is nogal wat zo’n grote salade! Je vitamines voor de dag heb je in elk geval binnen ;). Mijn all-time favorite was toch wel het homemade quinoa brood met humus! Ik ben echt fan van stokbrood maar neem het bijna nooit omdat het zo ongezond is, dit quinoabrood is zo lekker en als ik in Amsterdam zou wonen zou ik dit regelmatig afhalen denk ik. Verder maken ze ook heel veel lekkere smoothies en ik heb nog de amandel-chocolademelk met sinaasappelsap gemaakt, daar heb ik zelf ook een recept op gebaseerd omdat ik het zo heerlijk vond! Probeer maar eens dit recept; Chocolademelk met sinaasappelsap. Wat ook erg fijn was is het kraantje waar je zelf een karaf met water kunt vullen en schijfjes citroen in kan doen.

review-saladebar-venkel
Lentesalade; Bloemetjes en Preitjes

My choice @Venkel

-Bloemetjes en Preitjes salade
-Brownie met amandelmeel en walnoot (glutenvrij)
-Home made quinoa brood met humus
-Home made Chai latte (maak zelf chai latte met mijn recept)
-Amandel chocolademelk met sinaasappelsap

biologisch-uiteten-amsterdam
Chai tea latte

Kort samengevat de pluspuntjes van Venkel

– Exclusieve producten (unieke gerechten + zelfgemaakt)
– Vers
– Biologisch
– Lokale producten (gezond + milieuvriendelijk)
– Seizoensproducten (gezond + milieuvriendelijk)
– Onbeperkt kraanwater met citroen !!
– Afhalen is mogelijk en je kan zelfs je bestelling alvast doorbellen, zo hoef je (bijna) niet te wachten

Dagelijks open van 11.00-21.00
Albert Cuypstraat 22
website; www.venkelsalades.nl

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Heb jij nog een favoriete healthy hotspot? Laat het weten in een comment 🙂

chanoe