Smoothiebowl met avocado en banaan

smoothiebowl-met-avocado-en-banaan

Smoothiebowl met avocado en banaan

Na mijn eerst recept van een smoothiebowl, die je hier kunt teruglezen ‘ smoothie bowl maken ‘ werd het tijd voor een nieuw smoothiebowl recept.
Ik ben dol op smoothies en vind het ook een ideale manier om groente en gezonde vetten in je dagelijkse voedingspatroon te verwerken! Het voordeel van een smoothiebowl ten opzichte van een gewone smoothie is dat dit makkelijker te verwerken is voor je spijsvertering. De smoothiebowl is namelijk veel dikker en die eet je met een lepel, in plaats van een smoothie die je direct achterover giet en dus in 1x opdrinkt! Door de cacao nibs moet je het kauwen en wordt het lekker crunchy, zo krijgen je spijsverteringsenzymen in speeksel de tijd om zich te mengen met je eten en dit zorgt voor een goede / betere spijsvertering! Als je heel snel kouwelijk bent en het snel koud hebt of bijv. een trage schildklier hebt zou ik niet teveel koude producten nemen zoals smoothies en smoothiebowls en zeker niet als ontbijt!
Voor mensen met een zwakke spijsvertering zijn teveel smoothies, sappen en koude en/of rauwe producten namelijk moeilijk te verteren!

Ingrediënten

800 ml rijstmelk
2 bananen
1 avocado

Bereiding

Mix de ingrediënten in een glazen maatbeker en mix met een staafmixer of mix alles in een blender. Een blender is wel echt het meest ideaal en bijna onmisbaar in een healthy lifestyle ! Het is makkelijker in gebruik dan een staafmixer en je weet zeker dat de keuken schoon blijft van smoothie spetters 😉

Wat is jouw favoriete smoothie recept?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien
vegan sushi maken