Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stevia gezond of niet ?

stevia-74187_1280

Stevia gezond of niet?

Wie heeft er nog niet van gehoord; Stevia, het bekende groene plantje wat een natuurlijke zoetmaker is. De bekendheid van Stevia is de laatste tijd aardig toegenomen en het wordt in veel winkels verkocht, helaas vaak wel de bewerkte versie van Stevia namelijk het witte stevia poeder of de stevia druppels, terwijl het Stevia poeder groen hoort te zijn. Via deze link kan je gemalen stevia blad (fijn) / groen stevia poeder kopen.

Herkomst Stevia Rebaudiana

Stevia Rebaudiana? Ja je leest het goed de Stevia die wij gebruiken heet eigenlijk Stevia Rebaudiana. Stevia bestaat namelijk uit meer dan 240 soorten!!
Stevia Rebaudiana wordt ook wel Honingkruid genoemd en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De Guarani Indianen gebruikten Stevia al 1500 jaar lang door hun voeding en medicijnen.

Welke Stevia kan ik het beste gebruiken?

Stevia komt voor in veel verschillende vormen namelijk; wit poeder, groen stevia poeder, het groene stevia plantje, stevia druppels en stevia zoetjes.
Mijn voorkeur gaat uit naar een zo onbewerkt mogelijk product en dan is groen stevia poeder de beste keus. Groen stevia poeder kan je (bijna) niet in de winkel kopen maar gelukkig wel online.

Smaak en gebruik van Stevia

De gedroogde Stevia bladeren zijn 30-45x zoeter dan suiker en je kunt ze gebruiken door de yoghurt, tijdens het bakken of bijvoorbeeld in de thee. Je moet stevia goed doseren anders kan de nasmaak een beetje bitter zijn, gebruik dus liever iets te weinig dan iets teveel als je niet van bitter houdt.

Voordelen van Stevia

-Stevia bevat geen calorieën en schijnt het hongergevoel te bestrijden, wil je afvallen maar toch af en toe een zoete smaak dan is Stevia ideaal
-Omdat Stevia geen koolhydraten bevat kan je het ook perfect gebruiken bij Candida
-Stevia veroorzaakt geen tandcariës wat suiker wel doet
-Stevia herstelt de darmflora
-Stevia is bacteriedodend en gaat ook tandvleesproblemen en aften tegen
-Stevia verlaagt de bloedsuikerwaarden en kan dus helpen diabetes te voorkomen of genezen. Overleg met diabetes altijd wel met een arts voordat je zelf stevia gaat innemen.

Zie onderzoek

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Welk gezonde zoetmiddel gebruik jij?

chanoe

Lees ook eens;
Gezonde zoetmiddelen
Suikervervangers slecht?
Suiker vervangen door kokosbloesemsuiker