Tags

, , , , , , , ,

Tuna sushi

tonijnsushi

Tuna Sushi

Dol op sushi? Ik wel, het liefst de vegetarische variant natuurlijk dus heb ik hier een recept voor vegetarische Tonijn sushi. Voor dit recept moet je eerst de tonijnsalade maken. Verder heb je sushibladen/norivellen, sojasaus en rijst nodig (ik gebruik zilvervliesrijst, deze wordt wel iets minder plakkerig maar het is gezonder en vult meer dan sushirijst). Je kunt de sushi trouwens prima oprollen zonder zo’n bamboematje maar als je het makkelijker vind om het wel te gebruiken kan dat ook.

Tuna Sushi – bereiding

Kook de rijst niet zoals aangegeven op de verpakking maar gebruik extra water zodat het iets plakkeriger wordt. Tijdens het koken van de rijst maak je de tonijnsalade zoals hier staat aangegeven. Als de rijst is afgekoeld leg je de nori vellen neer op een platte ondergrond (bijvoorbeeld een snijplank) waarop je het ook kunt snijden liever niet op een rond bord want dan kan je de opgerolde sushi niet goed snijden. Leg wat rijst op het sushi vel zodat het er ongeveer zo uit ziet als op het plaatje hieronder (teveel rijst zorgt er voor dat je minder goed kunt oprollen) en verdeel dan wat tonijnsalade over de rijst, rol de sushi goed op en zorg er voor dat je strak rolt want dan kan je het straks beter snijden. Voor het snijden van de sushi gebruik ik een mes met kartels en als je het mes even onder de kraan houdt wil het snijden het beste. Schenk de sojasaus in kleine bakjes en leg de sushi op een bord.
IMG_6766

Wat is jouw favoriete sushi combinatie?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
vegan sushi
witlofsalade