Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Vegan avocadosoep

vegan-avocado-soep

Vegan avocadosoep

De meeste simpele en meest lekkere vegan avocadosoep ooit! Als je niet dol bent op koken of eens een keer geen tijd hebt om te koken kan je toch een lekker en voedzaam soepje op tafel zetten. En dit is zelfs voor de mensen die niet dol zijn op avocado, het is gewoon een heerlijke romige soep!

Ingrediënten; Vegan avocadosoep

800 ml water
2 biologische avocado’s
2 bouillon blokjes (lees altijd de verpakking! Veel varianten zijn niet gezond en bevatten smaakversterkers of suiker)
zout
peper

123superfoods

Zout en peper kan je naar smaak toevoegen, verder kan je nog zoveel kruiden erbij doen als je wilt. Ook kan je nog een uitje en bijvoorbeeld wat knoflook door de soep doen maar hij is zo ook al lekker en gezond. Ik heb nog wat basilicum toegevoegd omdat ik dat over had en zo ziet de soep er nog lekkerder uit 😉

avocado soep

Doe 800ml koud water in een pannetje met de 2 bouillon blokjes en pureer het tot de blokjes zijn opgelost, voeg daarna de gepelde avocado’s toe en pureer deze ook.
Nu kan je het soepje langzaam opwarmen en naar smaak nog extra zout en peper toevoegen, zout is sowieso nodig anders zit er niet super veel smaak aan. Het is een hele romige soep dus het heeft verder niet veel kruiden of iets extra’s nodig voor voldoende smaak.
Geniet van je lekkere vegan avocadosoepje!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Heb je deze soep gemaakt? Laat mij dan weten hoe je het vond smaken, ik ben benieuwd!!

chanoe