Ben je op zoek naar een gezond alternatief voor jouw standaard kant en klare pizza? En wil je graag dat deze pizza helemaal plantaardig / vegan is? Dan ben je hier aan het juiste adres, deze heerlijke veganistische pizza is snel klaar, vers en een stuk gezonder dan de kant en klare pizza’s uit de supermarkten of die van de pizzeria.

Ingrediënten
Kokosolie extra virgin
Wraps
Tomatenpuree
Groente
Gedroogde peterselie
Gedroogde oregano
Gedroogde basilicum
Zongedroogde tomaat
Cherry tomaatjes
Geraspte vegan kaas (Violife Mozzarella bij de Albert Heijn)
Ui (ongeveer een halve ui)
Knoflook (een teentje gesneden)
Tamari


Bestel de ingrediënten via deze link

Mocht je via de site de ingrediënten bestellen dan hoef je alleen nog in de supermarkt groente, cherry tomaatjes, ui, knoflook en geraspte vegan kaas te kopen!

Bereiding
Mocht je nog groente over hebben dan kan je dit op de pizza gebruiken, ik heb courgette, wortel en zoete aardappel gebruikt (de wortel en zoete aardappel gekookt) en courgette gebakken in kokosolie. Anders is het eventueel een optie om de wrap pizza te maken zonder groente en nadat de pizza uit de oven komt nog een halve/hele avocado als ’topping’ te gebruiken om de pizza gezonder te maken.
Verwarm de oven voor op 220 graden en doe een laagje tomatenpuree op de wrap. Doe wat gedroogde kruiden over de tomatenpuree (en voeg daarna de groente toe als je kiest voor groente ipv avocado) snij 3 zongedroogde tomaatjes en 4 cherry tomaten in stukjes en voeg dit ook toe.
Daarna kan je als laatste de geraspte kaas toevoegen en 1 gesneden teentje knoflook en een halve ui. Doe de wrap pizza ongeveer 8 a 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodra de pizza klaar is kan je nog tamari over de pizza doen om het nog wat meer op smaak te brengen.