Deze heerlijke wrap is een gouden combinatie van roerbakgroente, bonen, maïs, kruidenroomkaas en een beetje chili saus. Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit recept verslavend lekker is, het is een van mijn favoriete vegan recepten en opzich vrij makkelijk te maken! Het enige wat een klein beetje voorbereiding vergt is de kruidenroomkaas, maar zodra je deze eenmaal hebt gemaakt is de kans groot dat je er voortaan voor zorgt dat je hier altijd wat van in de koelkast hebt staan. Het is wel een aantal dagen houdbaar namelijk! Als je het in de koelkast laat staan moet je de saus wel weer even goed doorroeren want het water en de ‘saus’, gaan zich van elkaar scheiden op den duur. Ik zal jullie niet langer ophouden en hieronder dit fantastische recept delen 😉
Oh ja, het recept is ook geschikt voor moeilijke eters en mensen die van vlees houden, je mist het vlees absoluut niet, er zit genoeg ‘bite’ en smaak aan dit gerecht namelijk!

Ingrediënten
Wraps
Bruine bonen
Roerbakgroente (ik gebruik een mix van ‘Italiaans’ en Hollands)
Maïs
Chilisaus
Zelfgemaakte / verse ‘kruidenroomkaas’

De hoeveelheden zijn afhankelijk van voor hoeveel personen je de wraps gaat maken (duh, logisch 😉 ).. maar ik ben nooit zo goed in precieze hoeveelheden, meestal kook ik op gevoel. Aan deze wraps valt weinig te verpesten, persoonlijk vind ik een hele grote hoeveelheid maïs nooit zo lekker dus een aanrader is het volgende (voor 4 personen);

-Wraps (ik gebruik rode bieten wraps)
-Roerbakgroente (je kunt ook zelf groente uitkiezen en het snijden en bakken) (totaal 800 gram)
-Biologische Mais uit een glazen pot (340gr)
-Biologische Bruine bonen uit een glazen pot (zonder suiker) (360 gram)
-Chilisaus (dit bevat wel vrij veel suiker, ik gebruik niet zoveel in de wraps, een klein beetje is perfect voor een licht zoete, pittige smaak) (je kan het uiteraard ook zelf maken als je zin en tijd hebt!)
Zelfgemaakte / verse ‘kruidenroomkaas’

De roerbakgroente kan je bakken in kokosolie (ik kies altijd uit glas, producten uit plastic en blik probeer ik zoveel mogelijk te vermijden), de bruine bonen warm je een beetje op en de maïs ook. Op de wrap smeer je een ‘goede’ laag vegan kruidenroomkaas en vervolgens voeg je de roerbakgroente, mais, bruine bonen (eerst afspoelen) en chilisaus toe (voeg de bruine bonen en mais zelf naar smaak toe, persoonlijk ben ik altijd meer van de bonen dan van de mais, maar de mais maakt het gerecht wel echt af in dit geval!). Enjoy

Laat je trouwens niet misleiden door de Nutri score, ik zie dat zelfs de bruine bonen met suikerstroop etc. een A krijgen! Al het suiker wat ik makkelijk kan weglaten uit mijn voeding probeer ik te vermijden, dus ik kies altijd voor producten uit glas zonder suiker (als ik iets uit een pot eet), blik doe ik eigenlijk nooit omdat dat schadelijke stoffen bevat die weer afgegeven worden aan onze voeding, en vervolgens eten wij het op.
Je hoeft niet direct ‘bang’ te worden voor alle schadelijke stoffen in onze voeding maar een stukje bewustzijn en even uitzoeken welke producten het beste zijn komt je gezondheid alleen maar ten goede!

chanoe