Tags

, , , , , , , , ,

Welke muesli is het gezondst ?

welke-muesli-is-het-gezondst

Veel mensen weten wel dat de gemiddelde muesli gezonder is dan cruesli (lees mijn vorige artikel; wat is het verschil tussen muesli en cruesli? ) maar helaas is niet elke muesli gezond, zelfs niet de biologische muesli’s! Biologisch is over het algemeen wel gezonder, zeker met groente, fruit etc. Maar ook in de biologische winkels heb je genoeg koekjes en muesli soorten die absoluut niet gezond zijn.
Ik zal hieronder een aantal mueslisoorten opnoemen die wel gezond zijn, maar allereerst zal ik uitleggen wat een muesli een gezonde of ongezonde keuze maakt.

Wat maakt een muesli gezond?

Geen suiker toegevoegd; En suiker kan onder heel veel verschillende namen worden toegevoegd!
(Rietsuiker, tarwestroop, honing, suikerrietstroop, rijststroop etc.)
– Geen toegevoegde olie:
plantaardige olie bevat over het algemeen teveel omega 6, de verhouding tussen omega 3 en omega 6 is belangrijk om de kans op ontstekingen te verminderen
– Geen tarwe: 3 artikelen over tarwe en gluten vind je hier: gluten en tarwe een gevaar voor de gezondheid of waarom geen tarwe? of glutenvrij eten gezonder?
Biologische ingrediënten

Onderstaande muesli soorten zijn glutenvrije, tarwevrije, sojavrije en suikervrije muesli’s!
Lieke is Vrij – Havermuesli
lieke-is-vrij-muesli

Lima Muesli Superfruit Glutenvrij
muesli-lima-glutenvrij

Als je het leuk vindt is het natuurlijk ook mogelijk om zelf een heerlijke gezonde muesli samen te stellen en te bewaren in een grote pot.
Een heerlijke mix is bijvoorbeeld havermout, rozijnen, dadels en biologische noten! Zorg er voor dat de noten allemaal in kleine stukjes zijn gesneden en mix alles goed door elkaar voordat je het in de pot doet. Ideale potten zijn bijvoorbeeld lege potten van kokosbloesemsuiker. Ik heb de kast vol staan met zulke kleine potjes, milieuvriendelijker dan plastic en het is erg handig.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Kokos
Magnetron schadelijk voor de gezondheid?
Rauwe honing
Keltisch zeezout