Tags

, , , , , , ,

Werking van de planeten en de invloed op je karakter

planeetstelsel

Werking van de planeten en de invloed op je karakter

Vandaag een 2e artikel over de werking van de planeten, alle planeten hebben ieder hun eigen unieke werking en invloed op de mens hier op aarde. Bij iedereen is de horoscoop weer anders samengesteld en zullen planeten ook anders samen werken, daarom is ieder persoon uniek en heeft iedereen weer andere karakter eigenschappen. In de basis van iedere planeet zit een specifieke werking waar ik vandaag wat dieper op in ga.

werking-van-de-zon

De Zon: de Zon vertegenwoordigt in je horoscoop je sterrenbeeld. Staat je Zon in Ram, dan ben je dus Sterrenbeeld Ram. De zon geeft dus je basis karakter, vitaliteit, creativiteit en persoonlijke ambities en valkuilen aan. Het geeft aan waar je kracht zit en waar je het sterkst in kan groeien in dit leven. De Zon is dus een belangrijke factor in een horoscoop omdat die je fundamentele bewustzijn aangeeft en de wijze waarop jij je wil en doorzettingsvermogen gebruikt. De energie van de Zon heeft betrekking op onze persoonlijkheid en innerlijke zelf. In ongeveer 30 dagen doorkruist de Zon een teken, de reis door de gehele dierenriem is een jaar.

maan

De Maan: De Maan vertegenwoordigt in je horoscoop je instincten en emotionele reacties, je bewuste en onbewuste gedachten en verdedigingsreacties. De Maan geeft ook aan in welke omgeving en bij welke mensen jij je op je gemak voelt en hoe gevoelig je bent voor alle invloeden uit je omgeving. Van alle planeten beweegt de Maan het snelst, hij doorkruist een teken in ongeveer 2,5 dag en de hele dierenriem is hij in 28 dagen rond. De Maan energie is emotioneel, ontvankelijk en reageert snel, in kinderhoroscopen is de Maan ook heel belangrijk omdat kinderen vaak nog sterker vanuit hun emoties reageren en volwassenen dit vaak meer afgeleerd hebben.

mercurius

De planeet Mercurius:

Mercurius in je horoscoop vertegenwoordigt de manier waarop je communiceert en denkt. Hoe je over dingen nadenkt in het leven en of je snel beslissingen kan nemen. Hoe snel je brein werkt en de manier waarop je dingen opneemt en hoe je leert en of je gemakkelijk studeert en je opgedane kennis ook weer graag met anderen deelt of dat je veel voor jezelf houdt. De baan van Mercurius is kort maar variabel, het doorkruisen van een teken duurt tussen de 15 en 70 dagen. De energie van Mercurius op ons is rusteloos en communicatief, ze regeert alle vormen van contact die we met anderen hebben.

Volgende keer ga ik verder over de werking van de andere planeten, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Ook ga ik nog vertellen over Cheiron, de leer en pijnplaneet in onze horoscoop en Gelukspunt in je horoscoop. Wilt u meer weten over Astrologie en je persoonlijke horoscoop, kijk op mijn website www.astrolooganjavandijk.com

Wil je weten welke horoscoopsoorten er zijn en heb je interesse in een Astrologische uitwerking dan kan je op mijn site kijken voor meer informatie of volg mij op facebook.

Astroloog Anja van Dijk

anja

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Invloed van planeten op ons leven – Zon en Maan Eb en Vloed