Tags

, , , , , ,

Werking van de planeten; Saturnus en Uranus
zon-en-maan-eb-en-vloed

Vandaag het 4e artikel over de planeten en de invloed die ze uitoefenen op ons gedrag en karakter.

Vandaag ga ik het hebben over de planeten Saturnus en Uranus.

saturnus
De planeet Saturnus
: Deze planeet vertegenwoordigt discipline en het omgaan met beperkingen en vertragingen. Saturnus heeft te maken met autoriteit, hard werken en verantwoordelijkheid. Mensen met veel Saturnus kwaliteiten hebben een zeer verantwoordelijk karakter en een sterk werkend geweten en zullen niet zomaar iets doen. Het geeft ook doorzettingsvermogen en vasthoudendheid. Het geeft structuur aan en je grenzen. Saturnus beweegt langzaam, het doorkruisen van een teken duurt 2.5 jaar en een volledige omloop in de dierenriem duurt 28 jaar. De terugkeer van Saturnus rond je 28e jaar is vaak een belangrijk keerpunt in ons leven, dat vaak gepaard gaat met grote veranderingen. Saturnus regeert onze karmische verantwoordelijkheden en ons vermogen om alle niveaus van het leven te leren kennen.

uranus
De planeet Uranus
: Deze planeet symboliseert je drang naar vrijheid en individualiteit en kan ook aangeven hoe u in opstand komt tegen te strakke regels en tegen autoriteiten. Uranus wordt geassocieerd met originaliteit en onafhankelijkheid, de flower power periode van de hippies is een energie die voornamelijk met Uranus te maken heeft, het is uitbreken en loskomen van oude vaste patronen en nieuw, fris en anders de zaken aanpakken. Het geeft dus ook rebels gedrag aan en in opstand komen tegen zaken die veranderd moeten worden in de wereld. Uranus loopt ook langzaam en het duurt 7 jaar voor deze planeet een teken heeft doorkruist, de volledige omloop door de dierenriem duurt 84 jaar, dus een enkeling zal de terugkeer van Uranus in zijn horoscoop meemaken. De halve terugkeer in de horoscoop is tussen je 38e en het 43e levensjaar en betekent bij veel mensen een ingrijpende periode in hun leven. De energie van Uranus is dynamisch en brengt vaak plotselinge veranderingen teweeg. Dit kan spannend, zorgeloos maar soms zelf catastrofaal zijn, maar is in ieder geval nooit saai.

De volgende keer gaan we verder met Neptunus en Pluto. Wilt u meer weten over Astrologie en je persoonlijke horoscoop, kijk op mijn website www.astrolooganjavandijk.com

Wil je weten welke horoscoopsoorten er zijn en heb je interesse in een Astrologische uitwerking dan kan je op mijn site kijken voor meer informatie of volg mij op facebook.

Astroloog Anja van Dijk

anja

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Invloed van planeten op ons leven – Zon en Maan Eb en Vloed
Werking van de planeten en de invloed op je karakter
Werking van de planeten Venus, Mars en Jupiter