Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Wortel biet citroen sap

wortel-biet-citroen-sap

Wortel biet citroen sap

Voor de zondag een heerlijk en gezond sapje; wortel, biet & citroensap.
Die goed is voor de huid omdat het vitamine A bevat en bietensap stimuleert de afvoer van afvalstoffen.

Wortel bevat veel betacaroteen dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.
Vitamine A is goed voor de ogen, de huid en de weerstand.

De rode bieten bevatten veel foliumzuur (B11) per 100 gram al 27% van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid, dus met dit sap heb je genoeg B11 voor 2 dagen! Verder bevatten bietjes vitamine B2, B5, B6 en vitamine C. Bietjes bevatten ook veel mineralen, per 100 gram bietjes bevatten ze mangaan (14% ADH), IJzer (10% ADH), koper, kalium, magnesium en zink.

Dan nog de citroen; citroen bevat veel vitamine C en het citroenzuur helpt bij de spijsvertering. Ook is het goed voor de lever en pancreas (alvleesklier). Citroenzuur bevordert onder andere de aanmaak van galsappen, die zorgen voor een vlotte verwerking van vet. Doordat de spijsvertering beter gaat werken kan citroen ook helpen bij het afvallen. Citroenen bevatten ook pectine dit zijn voedingsvezels die na vertering veranderen in een kleverige gel. Daardoor worden suikers minder snel opgenomen en heb je langer een voldaan gevoel. Oftewel dit sap is super gezond!

Ingrediënten; wortel biet citroen sap
10 biologische middelgrote/grote wortels (wassen en stukje aan de uiteinde er af snijden)
1 kilo biologische rode bieten (voorgekookt)
halve biologische citroen

Alles in de slowjuicer doen en dan is het sapje klaar.

De schil van de citroen kan je raspen (bij biologische citroenen) en gebruiken voor door cakes/taarten, de citroenschil geeft een lekkere frisse smaak.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete gezonde sapje?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
groene banaan kiwi smoothie met kaneel
smoothie met kokoswater
blauwe bessen smoothie recept