Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zelf gezonde ijsthee maken

zelf-gezonde-ijsthee-maken

Zelf gezonde ijsthee maken – Ice tea zonder geraffineerde suikers

Buiten wordt het weer steeds warmer en veel mensen vinden het heerlijk om dan lekkere koudjes sapjes of frisdranken te drinken. De pakken frisdrank en sap uit de supermarkten bevatten vaak veel suikers en staan vaak al een tijdje in de winkel.
Je kunt nu je eigen verse en gezonde ijsthee maken met dit makkelijke recept.
Je moet de ijsthee wel even laten trekken zodat er genoeg smaak aan zit, maar verder is het eigenlijk heel simpel om te maken. Dit recept is een ‘basic’ recept, het is al heel lekker maar als je wilt kan je nog extra smaak toevoegen door wat citroen, limoen of munt er bij te doen.

Gezonde IJsthee – ingrediënten

4 eetlepels verse thee of 1 zakje thee (bijvoorbeeld zwarte thee of groene thee)
4 eetlepels kokosbloesemsuiker (of naar smaak meer of minder)
1 liter water

Gezonde IJsthee – Bereiding

Pak een trechter en zet deze op de fles, doe dan de thee en kokosbloesemsuiker er in en vul aan met water. Sluit de fles en schud het een beetje zodat de kokosbloesemsuiker oplost, zet het daarna in de koelkast. De smaak trekt er vrij snel in maar meestal laat ik het toch wel iets van een nachtje trekken zodat het ook echt naar ijsthee smaakt. Als je theezakjes gebruikt dan is het handiger om het in een pan te laten trekken en vervolgens in een fles te gieten. Als je de volgende dag de thee wilt inschenken heb je weer een trechter of zeefje nodig anders dan komt de losse thee in je glas. Gebruik liever geen plastic kan of plastic trechter/zeefjes omdat plastic schadelijk kan zijn.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Maak ook eens zelf chai tea latte of gezonde warme chocolademelk.

Heb jij zelf al eens ijsthee gemaakt??

chanoe

Maak ook eens een van deze recepten;
Fruit infused water
Cranberry cacao nibs smoothie
Cranberry blueberry smoothie
Smoothie met kokoswater