Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Silken tofu chocolade vla

silkentofu

Silken tofu chocolade vla

Dit heerlijke toetje maak je met zijden tofu en de smaak heeft wel wat weg van chocolade vla! Alleen dan natuurlijk een stuk verantwoorder ;)…
Over soja worden veel tegenstrijdige dingen geschreven, volgens de meeste bronnen zijn alleen gefermenteerde soja producten gezond zoals tempeh, sojasaus, miso en natto. Soja producten zouden onder andere de schildklierwerking kunnen verminderen en omdat soja fyto oestrogenen bevat kan het invloed op de hormoonhuishouding hebben. Soja heeft ook een aantal voordelen waaronder dat het veel eiwitten bevat, de isoflavonen kunnen helpen overgangsklachten te verminderen en het schijnt ook te helpen bij een te hoog cholesterol. Soja schijnt ook vitamine B9 en E, ijzer, calcium en kalium te bevatten. Neem dus niet teveel soja, maar ik denk dat dat voor de meeste producten hetzelfde is. Varieer zoveel mogelijk zodat je lichaam nergens teveel of te weinig van binnen krijgt.

Hieronder het recept;
400 gram zijden tofu / silken tofu
65 gram Vivani 92% chocolade
3 eetlepels kokosmelk
5 eetlepels kokosbloesemsuiker

Smelt de chocolade en kokosmelk au bain marie. Zorg ervoor dat de zijden tofu weinig vocht bevat door bijvoorbeeld keukenpapier er op te leggen tot het minder vochtig is.
Doe alles in een foodprocessor en geniet van je lekkere chocolade toetje!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Heb jij ook een favoriet gezond toetje? Deel je recept dan in een reactie!

chanoe

Maak ook eens;
Vegan chocoladecake
Vegan avocadosoep
Witlofsalade vegan