Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zomerse witlofsalade

witlofsalade-vegan

Zomerse witlofsalade

Deze zomerse witlofsalade is echt heerlijk, vooral op zo’n warme dag als vandaag.
Het is namelijk makkelijk te maken en lekker fris door de appel en komkommer.
Ik ben normaal gesproken niet zo dol op witlof, maar witlof is wel erg gezond want het bevat o.a. vitamine B1, B2, C, calcium en ijzer. Witlof is ook gezond voor de lever dankzij de bitterstoffen.

Zomerse witlofsalade – Ingrediënten

Witlof
Sla
Komkommer
Appel
Dadels
Olijfolie extra vierge
Ahornsiroop

Snijd de witlof, komkommer, appel en dadels in kleine stukjes en mix het door de gesneden sla heen. Voeg dan een lekkere dressing toe van een beetje olijfolie met ahornsiroop. En je salade is klaar voor gebruik!

Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet maar je hebt in verhouding wel aardig wat appels nodig als je net als mij van een ‘zoetere’ salade houdt.
Het is echt een simpele, basic salade. Makkelijk te maken en je kunt variëren met ingrediënten, zo maak je zelf de lekkerste en gezondste salades!
Dit is ook heel erg makkelijk om van te voren klaar te maken, zolang je de dressing apart houdt en misschien een beetje citroensap over de salade doet.
Citroensap zorgt er voor dat de appel niet bruin wordt, dus dan blijft je salade lekker fris en fruitig ?

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Maak jij wel eens witlofsalade? Wat is je favoriete recept?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
chocoballen met kokos
silken tofu chocolade vla
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien
vegan sushi maken