Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

5 goedkope tips voor een betere gezondheid

frecioussap

5 goedkope tips voor een betere gezondheid

Iedereen wil graag gezond zijn maar we hebben niet allemaal genoeg geld om supplementen te kopen of tijd om elke dag heel uitgebreid te koken en al ons eten zelf te maken. Gelukkig zijn er een aantal minder tijdrovende en goedkope dingen die je kunt doen, die je gezondheid bevorderen.

water-drinken-is-gezond

1. Drink genoeg water

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70/80% uit water, om het vochtgehalte in het lichaam op peil te houden moeten we voldoende water drinken.
Het drinken van water helpt bijvoorbeeld bij het afvoeren van afvalstoffen en is ook nodig voor tal van andere processen in ons lichaam.
Ook is water nodig voor de vetverbranding, dus genoeg water drinken stimuleert de vetverbranding! Een reden waarom je ook kunt afvallen door genoeg water te drinken is dat onze hersenen moeilijk het onderscheid kunnen maken tussen honger en dorst! Let wel op; als je dorst hebt is het eigenlijk al een teken dat je bent uitgedroogd.
Lees eens dit artikel; tips om meer water te drinken.

2. Sole

Sole wordt gemaakt van Keltisch zeezout, Keltisch zeezout bevat veel mineralen en sporenelementen en als je het drinkt als ‘Sole’ worden de mineralen snel opgenomen door het lichaam. Lees; Appelazijn & Sole en Waarom Sole drinken?
Je kunt ongeveer een theelepeltje sole in een glas water doen en opdrinken.

appelazijn

3. Appelazijn

Appelazijn is een 100% natuurlijk product wat ontstaat door gegiste appels. Appelazijn is erg goed voor de gezondheid en heeft echt heel erg veel gezondheidsvoordelen.
Je kunt tussen een theelepel en een eetlepel appelazijn door een glas water mengen en dan opdrinken.
Hieronder kan je een aantal gezondheidsvoordelen lezen.
-Appelazijn versnelt de stofwisseling waardoor er minder vetten worden opgenomen in het lichaam.
-Appelazijn stimuleert de vetafbraak.
-Appelazijn verminderd het hongergevoel.
-Appelazijn reinigt en ”detoxed” het lichaam
-Appelazijn remt het hongergevoel

4. Beweeg meer!

Je kunt natuurlijk lid worden van de sportschool maar je kunt ook veel kleine dingetjes veranderen, lopen of fietsen naar de supermarkt of naar je werk in plaats van met de auto. Tijdens het koken wat oefeningen doen om je spieren te trainen, een half uur met de hond lopen in plaats van een kwartiertje, zo pak je gauw extra beweging. Deze beweging is noodzakelijk om je lichaam in goede vorm te houden en gezond te blijven.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Heb jij nog tips die makkelijk en goedkoop zijn voor een betere gezondheid?

chanoe

Lees ook eens;
tips om meer water te drinken
gezonder eten in 4 stappen
afvallen tips
tips om gezonder te eten