Tags

, , , , , , , , , , ,

Cafe Kult Groningen

samosa

Tijdens de Vegan Challenge leek het me een geschikt moment om voor het eerst veganistisch uiteten te gaan, helaas zie je in Groningen niet veel restaurants die veganistische opties op de menukaart hebben maar bij café Kult is het anders, elke maand kan je hier veganistisch eten op de 2e zaterdag van de maand of als je op een ander moment veganistisch uiteten wilt kan je daar ook altijd terecht als je van tevoren reserveert. Ze kunnen ook rekening houden met andere (dieet-) wensen bijvoorbeeld bij een glutenallergie of lactose intolerantie.

Cafe Kult is gelegen vlakbij het centrum van Groningen, het zit namelijk in de Steentilstraat op nummer 36/1. Er zijn eigenlijk geen minpuntjes te benoemen aan Cafe Kult want het eten is geweldig en bijna alles is biologisch, de sfeer is leuk en de bediening is hartstikke goed! Er is ook een heerlijke ongedwongen, relaxte sfeer. De inrichting is ook heel leuk want de muren zijn gekleurd, de stoelen (kussentjes) zijn roze met een bloemen patroon en zelfs de waterfles die op tafel wordt gezet ziet er chique uit. De bediening is ook heel vriendelijk en niet zo onpersoonlijk zoals in sommige andere restaurants en bovendien is het eten ook nog eens niet duur, je bent ongeveer € 20,- per persoon kwijt en we hadden ook ieder 2 drankjes! Zeker de moeite waard dus!

Verder worden er in Cafe Kult bingo en spelletjes avonden georganiseerd en ook niet onbelangrijk er is een vide waar je lekker kunt zitten om te drinken of een sigaretje te roken.

Voorgerecht; Groente Samosa’s met chilisaus
Hoofdgerecht; Veganistische buideltjes met mosterd kardemomsaus en salade en patat

vegan buideltjessalade

Kult organiseert ook een keer per maand een veganistisch 3 gangen menu, voor meer informatie kan je op hun site kijken.

Lees ook de review van andere restaurants;
Dutch Weed Burger – Haje