Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Citroen grapefruit sap

citroen-grapefruit-sap

Citroen grapefruit sap

Een gezond en lekker sapje, tenminste als je van zuur en een beetje van bitter houdt ;). Mij doe je niet een plezier met dingen die bitter smaken maar aan dit sapje ben ik inmiddels gewend en ik vind het nu heerlijk.

De reden waarom ik graag grapefruit neem is omdat bittere producten goed zijn voor de lever dus bv grapefruit, radijs, rucola, witlof. De lever is een belangrijk orgaan dat zorgt voor ontgifting van het lichaam dus het is belangrijk dat we wat extra aandacht aan de lever besteden door bittere producten te eten of af en toe te detoxen zodat de lever even een tijdje wordt ontzien van schadelijke stoffen.

Citroen

Citroen bevat veel vitamine C en het citroenzuur helpt bij de spijsvertering. Ook is het goed voor de lever en pancreas (alvleesklier). Citroenzuur bevordert onder andere de aanmaak van galsappen, die zorgen voor een vlotte verwerking van vet. Doordat de spijsvertering beter gaat werken kan citroen ook helpen bij het afvallen en citroenen zorgen ook voor een voldaan gevoel door de pectine die in citroen zit.

Grapefruit

Waarom is grapefruit zo gezond?
Grapefruit bevat veel gezonde stoffen waaronder vitamine A, B1, B6 en bevat zelfs meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. De grapefruit is erg bitter wat gezond is voor onze lever. Ook bevat grapefruit de stof naringenine wat helpt bij afvallen en bij het repareren van beschadigd DNA. Het is af te raden grapefruit weken achter elkaar elke dag te eten want dat kan de kans op nierstenen vergroten.

Grapefruit en medicijnen hebben een wisselwerking
Grapefruit vertraagt de afbraak van sommige medicijnen waardoor er teveel van een bepaald medicijn in het bloed terecht kan komen, wees dus voorzichtig met het gebruik van grapefruit als u medicijnen slikt.

Ook is het af te raden grapefruit te gebruiken bij dikkedarmontsteking.

Ingrediënten
1 citroen
1 grapefruit

Dit sap kan je gewoon maken met een citruspers dat is makkelijker te bereiden en weer schoon te maken dan een slowjuicer.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete gezonde sapje?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
cacao nibs smoothie
wortel biet citroen sap
gezonde ijsthee